Через Черкащину пройде «Вишиваний шлях»

Через Черкащину пройде «Вишиваний шлях»

Невдовзі буде створений спеціальний туристичний маршрут «Вишиваний шлях», що пройде від Ужгорода до Харкова. Мета його створення – об’єднати східні та західні кордони, відкрити українцям традиції інших регіонів України і позбутись хибних уявлень і стереотипів один про одного.

На думку заступника голови – керівника апарату Черкаської ОДА Віталія Коваля, такий захід має стати символом соборності України і створити позитивний бренд нашої держави у світі, що декларує Президент України Петро Порошенко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– За планом маршрут пройде і через Черкаську область – через історичні і пам’ятні місцини переважно сільських територій, – повідомляє Віталій Коваль. – Це сприятиме розвитку сільських територій, популяризації зеленого туризму, створенню нових робочих місць.

За словами організаторів заходу, Україна відома світові через революцію Гідності та трагічні події на Сході. Протистояння частково спричинено відсутністю почуття єдності нації, непорозумінням між українцями сходу і заходу. Саме тому з’явилась ідея створення «Вишиваного шляху».

– Попередньо маршрут буде прокладений та промаркований, аби люди з року в рік могли ним подорожувати. Його можна буде пройти пішки чи проїхати на велосипеді, – зазначає координатор проекту Анатолій Циркун. – Буде розроблена он-лайн версія «Вишиваного шляху», аби охочі могли ознайомитись з ним і вибрати собі для подорожі найбільш уподобану частину маршруту.

Відкриє маршрут Всеукраїнський велопробіг Ужгород-Київ-Харків на 24 річницю Незалежності України та проведення низки регіональних фолк-фестивалів у містечках та селищах, через який пройде «Вишиваний шлях» з проведенням масштабного фестивалю у Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x