Понад 12,5 тис переселенців перебуває в області

Понад 12,5 тис переселенців перебуває в області

На сьогодні в Черкаській області перебуває 12 544 переселенці (майже 7 тисяч родин), з них – 2262 дитини. Загалом із нашої території в інші регіони виїхало 2393 громадян. Особлива увага приділяється найбільш соціально вразливим категоріям переміщених осіб. Так, місцевими органами виконавчої влади постійно надається допомога переселенцям. Органами виконавчої влади з місцевих бюджетів видано приїжджим 232 296 грн одноразової матеріальної допомоги, обласною організацією товариства Червоного Хреста – 600 949 грн 2634 особам. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

В обласному контактному центрі повідомляють, що на сьогодні 306 переселенців на Черкащині працевлаштовано. Варто зазначити, що в медичних закладах охорони здоров’я торік офіційно працевлаштовано 29 медиків із Луганської, Донецької областей та АР Крим. Серед них: лікарі кардіологічного, хірургічного, педіатричного та гінекологічного напрямків.

Окрім того, в навчальних закладах області навчається 1787 дітей, а саме: у дошкільних закладах – 413, загальноосвітніх школах – 1254, ПТУ – 18 осіб, вищих навчальних закладах – 102 особи.
Наразі для розміщення осіб із інших територій в області підготовлено 54 об’єкти, де можливо розмістити 226 осіб.
– На Черкащині з переселенцями постійно здійснюється зворотній зв\’язок з метою належної підтримки, – говорить заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. – Більше того, з цими людьми працюють фахівці з різних галузей, зокрема соціологи, психологи.
За словами заступника, до області приїжджають різні люди, часом і ті, які мають не завжди позитивне ставлення «до українського».

– Та ми намагаємося продемонструвати їм нашу гостинність, – каже Віталій Володимирович, – показати, що ми всі різні, але єдиний народ, а наша країна – неподільна та суверенна, яку варто любити й берегти. Ми робимо все можливе, щоб приїжджі з інших територій інтегрувались у справжнє українське патріотичне суспільство. Для цього залучаємо до участі в різних проектах та заходах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x