На Черкащині сталося чотири пожежі через спалювання сухої трави

На Черкащині сталося чотири пожежі через спалювання сухої трави

Людські безгосподарність, необережність та недбалість і далі призводять до пожеж сухої трави. Лише позаминулої доби на території області сталося чотири пожежі, спричинених спалюванням громадянами сухостою. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС в Черкаській області.

Так, 10 березня о 11:45 в Межирічі Канівського району на відкритій території виникла пожежа сухої трави. Вогонь, залишений без нагляду, швидко поширився на надвірну споруду, а згодом охопив дачний будинок. На виклик оперативно прибули місцеві рятувальники, які майже 3 години боротися з вогнем. Ще до прибуття пожежників вогонь устиг знищити надвірну споруду, а також частину покрівлі та перекриття дачного будинку. Більшу частину будинку вдалось врятувати.
На Черкащині сталося чотири пожежі через спалювання сухої трави
По обіді виникла пожежа вже в Білашках Тальнівського району. За аналогічних обставин зайнялася надвірна споруда. Проте, завдяки швидким і злагодженим діям рятувальників уже за 15 хвилин пожежу вдалося локалізувати, а ще за півгодини – повністю ліквідувати, не допустивши поширення вогню на житловий будинок, розташований поруч.

Тієї ж доби в Черкасах на відкритій території на вулиці Академіка Сергія Єфремова виникла пожежа сухої трави, яка згодом поширилася на надвірну споруду. За півгодини пожежу рятувальниками було остаточно ліквідовано.

Іще одна пожежа сухої трави з подальшим поширенням на господарську споруду виникла в Маньківці. Внаслідок пожежі було знищено надвірну споруду та близько 5 м куб. дров. Завдяки професійним діям маньківських рятувальників удалось запобігти поширення вогню на житловий будинок, розташований поруч.

Управління ДСНС звертається до громадян із застереженням щодо використання відкритого вогню задля випалювання сухої трави та сміття. Пам’ятайте, що залишений без нагляду вогонь може призвести до значних матеріальних втрат, а головне – несе у собі загрозу вашому життю та здоров’ю!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x