Жашківські пайовики хочуть підвищення орендної плати

Жашківські пайовики хочуть підвищення орендної плати

До голови райдержадміністрації звернулась ініціативна група орендодавців щодо перегляду додаткових угод до договорів оренди земельних ділянок (паїв), які перебувають у строковому платному користуванні фермерського господарства, де порушили питання підвищення орендної плати в натуральному та грошовому виразі.

Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській РДА.

Голова райдержадміністрації Сергій Бойко розглянув дане питання та з’ясував, що договори оренди в адмінмежах Жашківської міської ради були укладені між фермерським господарством та орендодавцями 21.01.2008 року терміном на 5 років. Додаткові угоди про поновлення договорів оренди укладені 01.08.2011, строк їх дії встановлено по 31.12.2017 року.

«Згідно чинного законодавства, що стосується щорічного укладання додаткових угод та перегляду орендної плати Законом України «Про оренду землі» передбачено, що орендна плата за земельні ділянки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб переглядається за згодою сторін. У питанні поновлення договорів орендарі і орендодавці повинні керуватись Законом України «Про оренду землі». Одним із загальних принципів господарювання в Україні згідно Господарського Кодексу України є заборона незаконного втручання органів державної влади та місцевого самоврядування у господарські відносини суб’єкти господарювання. Проте влада району не може стояти осторонь та вживає всі можливі заходи щодо реалізації та гарантування конституційного права на звернення громадян» – зазначив Сергій Федорович.

Вирішили за декілька днів провести зустріч орендодавців із орендарем за участю керівництва району та врегулювати дану ситуацію і довести розмір орендної плати в натуральному виразі до середнього районного показника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x