60 переселенців звернулося до Черкаського районного центру зайнятості

60 переселенців звернулося до Черкаського районного центру зайнятості

Станом на березень поточного року до районного центру зайнятості звернулося 60 внутрішньо переміщених осіб. Наразі найбільше переселенців проживають у Білозір’ї, Руській Поляні, Хуторах, дещо менше в Тубільцях, Дубіївці та Сагунівці. Про це інформує директор Черкаського РЦЗ Олександр Гриценко.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– Загалом з 36 внутрішньо переміщених осіб, які мають відповідну довідку про взяття на облік як осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або районів проведення АТО, роботу знайшли семеро. Решту переселенців не влаштовує або рівень заробітної плати, заявлений у вакансіях, або специфіка нашого району, як аграрного краю, – коментує Олександр Гриценко. – Переважна більшість вимушених переселенців працювали у гірничовидобувній сфері, де отримували високі заробітні плати.

Проте й для таких у районному центрі зайнятості знайшли, чим допомогти. Відтак, кілька осіб пройшли навчання, отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу. Поки відсутні пропозиції підходящої роботи, переселенцям пропонували тимчасову зайнятість. Тож ще одинадцять осіб працювали на громадських роботах.

– Наразі на обліку в центрі зайнятості перебуває 20 внутрішньо переміщених осіб. Фахівці центру активно проводять пошук роботи для них. Як варіант – розглядаємо вакансії в сільськогосподарській сфері, зважаючи на початок весняно-польових робіт, – коментує директор РЦЗ. – У будь-якому випадку ми працюємо над тим, щоб налаштувати цих людей працювати в районі і бути корисним для країни в цілому. Для цього, до речі, просимо підприємства, організації та установи різних форм власності інформувати про наявність чи перспективу появи актуальних вакансій з будь-якою-формою зайнятості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x