У Чорнобаївському дитсадку «Вишенька» пройшов місячник патріотичного виховання

У Чорнобаївському дитсадку «Вишенька» пройшов місячник патріотичного виховання

У лютому в Чорнобаївському ДНЗ «Вишенька» проходив місячник педагогічної майстерності «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не перекреслить мій народ». Впродовж місяця вихованців закладу навчали любити і цінувати свій рідний край, знайомили з видатними постатями нашої держави та пам’ятними знаками селища.
У методкабінеті дитсадка оновлено навчально-розвиваючий куточок, який є зібранням сучасної літератури, новітніх сценаріїв, рекомендаційних матеріалів для проведення тематичних заходів. В кожній групі виготовлено патріотичні куточки, в експозиції яких чільне місце зайняли вишиванки, обереги, державна символіка, вишиті рушники. Відбулися заняття патріотичного спрямування, де дітки усвідомили, що любов до Вітчизни починається з любові до своєї малої Батьківщини – місця, де людина народилася.

У Чорнобаївському дитсадку «Вишенька» пройшов місячник патріотичного виховання
У Чорнобаївському дитсадку «Вишенька» пройшов місячник патріотичного виховання

Розпочався місячник в актовому залі зі свята, присвяченого нашому земляку «Василь Симоненко – співець українського народу». Провели його вихователь Ольга Шепель та музкерівник Галина Калина. Того дня гості, батьки, дошкільнята познайомилися з життям та творчістю видатного українця у виконанні групи «Сонечко». Юні актори не лише показали досконалі знання про Василя Симоненка, а й пригадали його твори, розповіли вірші, пограли в улюблені ігри поета («Заплети тин», «Злови щуку», «Грицю, Грицю»).

В ході місячника малеча зустрілася з учасником АТО, чорнобаївцем Ігорем Прохоренком, який розповів діткам та педагогам про своє перебування на сході країни та наголосив на правилах безпечного поводження з незнайомими предметами, особливо іграшками, які можуть трапитися на дорозі чи ігровому майданчику. Розказав захисник і про своїх друзів-побратимів, які захищають рідний край. І під враженням від зустрічі кожен вихованець намалював малюнок в підтримку наших солдат.

Проведено й козацькі забави «Ми – маленькі козачата», в яких дошкільнята доводила свою спритність та знання історії рідного краю. Розвагу підготували інструктор з фізичного виховання Надія Олійник, музичний керівник Аліса Ярмоленко та вихователь Аня Шестакова.
На свято були запрошені діти різних вікових груп. Головними персонажами стали хоробрий козак-отаман, який завітав, щоб поповнити військо спритними вояками, та маленькі козачата двох куренів «Крутивус» і «Котигорошко».
Козацькі звичаї, традиції, військовий гарт – це все під час спортивного змагання показали вмілі вихованці груп «Сонечко» і «Дюймовочка».

Під маршову музику хлопчики та дівчатка в українських костюмах разом з кошовими зайшли до актового залу. Майбутні козаки брали участь у різноманітних змаганнях та естафетах: ловили і готували рибу, долали перешкоди, стрибали у мішках, їздили на конях, плавали на «чайках».
Діти розповідали вірші про рідний край, життя козаків, пригадали славетних гетьманів – Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика, Петра Сагайдачного. Із задоволенням заспівали пісень, виконали українські таночки, інсценізували гумористичну пісню про Гриця, пригадали прислів’я та приказки про козаків.
Малята довели, що гідна зміна підростає у «Вишеньці». А отаман наостанок побажав, щоб зростали хлопчики як дубки міцними, а дівчатка – як ягідки. І тоді козацькому роду не буде переводу.

У Чорнобаївському дитсадку «Вишенька» пройшов місячник патріотичного виховання

Позитивні емоції викликали у дітей екскурсії до історичних об’єктів райцентру. Старші групи із зацікавленням слухали про Небесну Сотню, перебуваючи біля пам’ятника Героям. Дуже сподобалося малечі фотографуватися біля виставки снігових скульптур, яка в ті дні розташовувалася біля Будинку культури.
Бути патріотом, любити материнську мову, свій дім, батьків і усіх людей, природу рідного краю, звичаї, шанувати традиції народу, людську працю, прагнути не лише зберігати духовні скарби народу, а й примножувати їх – саме цього постійно навчають своїх вихованців педагоги Чорнобаївського ДНЗ «Вишенька».

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x