На Черкащині здорожчали овочі та фрукти

На Черкащині здорожчали овочі та фрукти

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у лютому 2015 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 104,8%.

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні статистики в Черкаській області.

На споживчому ринку у лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,6%. Найбільше (на 16,3% і 15,7%) подорожчали овочі та фрукти. На 12,1–3,8% зросли ціни на соняшникову олію, хліб, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, цукор, маргарин, продукти переробки зернових, рис, макаронні вироби.
Водночас (на 3,3–1,3%) знизилися ціни на сало, свинину, м’ясо птиці та яйця.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 4,9%, у т.ч. тютюнові вироби – на 5,9%, алкогольні напої – на 2,7%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 7,3%, зокрема, домашній текстиль – на 13,7%, покриття для підлоги – на 13,5%,
побутова техніка – на 7,7%. Товари для підтримки чистоти зросли в ціні на 4%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 6,7%, що насамперед спричинено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та
обладнання (на 8,7%). Амбулаторні послуги зросли в ціні на 3,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 14,1% пов’язано з подорожчанням автомобілів на 24,1%, палива та мастила – на 20,2%. Крім того, на 2,5% зросла вартість транспортних послуг.
Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 8,3% в основному через подорожчання туристичних послуг (на 17,7%). Аудіотехніка, фотоапаратура та обладнання для обробки інформації стали дорожчими на 7,1%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x