ЧДТУ відзначив 55-ий день народження

ЧДТУ відзначив 55-ий день народження

12 березня 2015 р. Черкаський державний технологічний університет відзначив 55-річчя з дня заснування. З цієї нагоди в актовому залі вишу відбулося урочисте засідання Вченої ради. На жаль, радісні моменти святкування затьмарили криваві події на Сході країни, тож урочистості розпочалися хвилиною мовчання.
– Наше сьогоднішнє свято з присмаком горя, адже за час проведення на території нашої держави антитерористичної операції загинуло понад 70 наших земляків, славних героїв, справжніх патріотів України, – звернулася до присутніх ректор університету, професор Тамара Качала. – 23 серпня 2014 року смертю героя поліг на Савур-Могилі учасник АТО, студент 5 курсу факультету електронних технологій Присяжний Євгеній Миколайович, а 18 лютого 2015 року ворожа куля забрала життя у випускника будівельного факультету Амброса Сергія Сергійовича. Вічна пам\’ять героям!

Поіменно згадали і тих, хто сьогодні захищає нашу незалежність та територіальну цілісність держави. Це 23 студенти університету та один співробітник. Вшанували і Героїв Небесної Сотні. Декан факультету електронних технологій Андрій Чорній та студентка I курсу факультету економіки та управління Лілія Зубрицька поклали квіти до пам’ятного знака на честь загиблих героїв на Соборній площі м.Черкаси.

«Нова Доба» про це дізналася в ЧДТУ.

Відкриваючи урочисте засідання Вченої ради ректор ЧДТУ, професор Тамара Качала відзначила:
– Наш університет є одним з наймолодших державних вищих навчальних закладів України, він – майже ровесник Черкаської області. Та не дивлячись на молодість, він має свої індивідуальні риси та свою історію і амбітні плани на майбутнє. Черкаський державний технологічний університет – це завжди рух уперед, це ознака життя і розвитку, це нестримна енергія до нових досягнень.
Наш університет серед лідерів освітнього процесу країни і області, складова європейської технічної науки, джерело висококваліфікованих кадрів. Своїм авторитетом та визнанням ми завдячуємо тим працівникам, які протягом всього періоду розвитку примножували наукову та громадську славу нашого вишу. Це люди із пристрастю до справи та жагою пізнання, бажанням постійного самовдосконалення.

ЧДТУ відзначив 55-ий день народження
ЧДТУ відзначив 55-ий день народження

На урочистому засіданні вітали ветеранів, науковців та співробітників, студентів. За сумлінну працю, високий професіоналізм та високі творчі досягнення були вручені Почесні нагороди Міністерства освіти і науки України, Почесні грамоти Черкаської обласної державної адміністрації та обласної ради, Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА, Федерації професійних спілок області, обласного комітету профспілки працівників освіти і науки.
Цього дня університет приймав численні привітання від високопосадовців та колег з інших вишів області. Зокрема на свято завітали секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький, директор Департаменту освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський, начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області Володимир Коломієць, голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, голова обкому профспілки працівників освіти і науки Ольга Жалдак, начальник Держфінінспекції у Черкаській області Тетяна Велько, директор Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу Микола Зажирко, директор Черкаського художньо-технічного коледжу Микола Серватинський, директор департаменту з персоналу ПАТ «Азот» Ігор Сергієнко, головний редактор газети «Нова Доба» Тетяна Очеретяна, директори шкіл міста Черкаси, представники засобів масової інформації та інші почесні гості.

ЧДТУ відзначив 55-ий день народження
ЧДТУ відзначив 55-ий день народження

Оскільки міжнародна діяльність ЧДТУ протягом останніх років відзначається зростанням активності в розвитку навчальної та науково-технічної співпраці зі спорідненими закордонними закладами. Тож у святковий день Черкаський технологічний в онлайн-режимі привітали закордонні партнери. Це «Лімо Лісоченко мікрооптік» (Німеччина), університет м. Шмалькальден (Німеччина), університет м. Саарланд (Німеччина), та Кембріджський університет (Велика Британія), Ченстоховська політехніка (Польша).
Засідання вченої ради завершилося виконанням пісні «Україно моя» та Гімну України.
Засідання вченої ради транслювалося в он-лайн-режимі на сайті ЧДТУ.

ЧДТУ відзначив 55-ий день народження

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x