Черкащани попрощалися з розвідником Ігорем Бойком

Черкащани попрощалися з розвідником Ігорем Бойком

В останню путь бійця 128-ої гірсько-піхотної бригади проводжали із Соборної площі. Віддати шану та висловити співчуття рідним Ігоря Бойка сюди в неділю прийшли кілька сотень містян.

Військовий загинув ще 30 січня під с. Рідкодуб, що на Донеччині. Однак сепаратисти довго не віддавали тіла.
– Ігор був справжнім героєм, – розповідає заступник обласного військового комісара Олег Захаренко. – Він загинув у бою. Зусиллями волонтерів і представників Збройних Сил України ми повернули Ігоря на батьківщину… Хоча переговорний процес був украй складним.
Як тільки почалася АТО, Ігор Бойко сам звернувся до військкомату, розповідають його побратими. Чоловік пройшов Станицю Луганську, Щастя, Дебальцеве та інші гарячі точки на Сході. За 8 місяців у бою урятував десятки життів.

Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі ОДА.

– Це для нас велика втрата, – говорить боєць 128-ої гірсько-піхотної бригади Олександр із позивним «Дев’яностий». – Для когось Ігор був товаришем, для когось – батьком. Він – справжній воїн і друг. Попри втрати, ми не здамося та доведемо справу до кінця!
Загиблого посмертно нагороджено за заслуги перед Черкащиною. А за любов і жертовність – ще й відзнакою Української православної церкви Київського патріархату.

– Напередодні Президент України відзначив 128-му гірсько-піхотну бригаду як найбоєздатнішу та найгероїчнішу, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Саме ці хлопці зупинили ворога під Дебальцевим. Саме вони не дають бажанню ворога збутися – знищити Україну. Натомість віддають свої життя за її волю та незалежність. І серед цих героїчних бійців був і наш земляк. Ігор Бойко довів, що він – справжній патріот.
У загиблого лишилися дружина та троє дітей.

Фото Громадського ТБ.Черкаси

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x