Виступи аматорів Канівщини побачать їхні земляки в АТО

Виступи аматорів Канівщини побачать їхні земляки в АТО

14 березня 2015 року в Канівському районному будинку культури імені Т.Г.Шевченка стартував районний огляд-конкурс художньої самодіяльності «Таланти твої, Канівщино!».

Готуючись до конкурсу, організатори не раз міркували, чи доречно в ці непрості часи для всіх українців влаштовувати такі розважальні заходи, проте все ж вирішили, що якраз нині людям – стомленим від тривог і переживань, як ніколи потрібна підтримка й моральна розрада. А що як не щира українська пісня може так зігріти душу, подарувати миті радості та вселити віру в мирне й щасливе майбутнє!?

Виступи аматорів Канівщини побачать їхні земляки в АТО
Виступи аматорів Канівщини побачать їхні земляки в АТО

І рішення не було помилковим, адже творче свято стало приємним дарунком не лише для артистів Канівщини, котрі полишили вдома свої клопоти, вдяглися в яскраві сценічні костюми та приїхали до Канева, а й для їх шанувальників, котрі щорічно приходять подивитись їх виступи та висловити своє захоплення.

Отож, цими вихідними відбувся перший та другий етап огляду – до уваги присутніх свої таланти продемонстрували артисти зі Степанців, Степанецького, Пекарів, Синявки, Копіюватого, а також Малоржавецького, Таганчанського, Межиріцького, Бабичанського та Мельниківського сільських будинків культури. Серед їхніх номерів – патріотичні та ліричні пісні, танці, сценки з відомих гумористичних творів, дитячі номери тощо.

Наступної суботи та неділі відбудеться третій і четвертий конкурсні дні, по завершенню яких журі визначить переможців – кращих аматорів Канівщини, які візьмуть участь у гала-концерті, що відбудеться у травні.
Слід відзначити, що цьогорічний огляд-конкурс має свою родзинку. Як повідомила начальник відділу культури Канівської РДА Тетяна Святелик, під час нього проводиться акція «Україна з тобою», мета якої – підтримка односельців-учасників АТО.

– Суть цієї акції полягає в тому, що виступи колективів кожної сільської ради будуть записані на відео, до якого буде «прикріплене» звернення сільського голови до своїх односельців-захисників, а за бажанням – рідних і близьких. Змонтоване відео потім передамо волонтерами на Схід України нашим землякам, – розповіла Тетяна Вікторівна.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x