У Черкасах через прапор Євросоюзу відкрили кримінальне провадження

У Черкасах через прапор Євросоюзу відкрили кримінальне провадження

У Черкасах через прапор Євросоюзу відкрили кримінальне провадження. До міліції першим викликали заступника міського голови Павла Карася. Він, нагадаю, разом із кількома депутатами міської та обласної рад, а також активістами, напередодні здійняли європрапор на площі перед мерією. Правоохоронці цьому всіляко перешкоджали. Незаконним підняття прапора Євросоюзу на флагштоку перед адмінбудівлю називає і тимчасовий мер Черкас, комуніст Віктор Білоусов. Мовляв, це було самочинство, що порушує українське законодавство.

Дмитро Грищенко, головний спеціаліст СЗГ УМВС України в Черкаській області: «Заборона була на проведення масових заходів. Крім того, не було рішення МВК на встановлення прапора. Було порушено громадський порядок, створилася штовханина. Один із працівників міліції отримав тілесні ушкодження. Також було порвано одяг працівників міліції… пошкоджений. Тобто саме у зв’язку з цим було відкрите кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Наталія Даньковська, юрист, депутат Черкаської міської ради: «Коли люди зібралися біля будівлі виконкому, правоохоронці їм не заважали проводити масовий захід. А от коли депутати почали рухатися до щогли, то вибігли представники міліції начебто. Але вони не представилися, не повідомили, з якого приводу і що вони там захищають. Громадський порядок? Його ніхто не порушував! Підняття прапора не регламентовано нічим – ні регламентом міської ради, ні якимось положенням чи рішенням міської ради, ні законодавчо. Відповідно громадяни мають право це робити».

Додам, що оскандалений європрапор провисів біля мерії всього годину. Як його звідти здирали – видно на цьому відео, що потрапило в мережу. Це вчинили двоє молодиків. Ані правоохоронці, яких було повно в середмісті ще зрання, ані охоронці мерії їм жодним чином не перешкоджали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x