Геннадій Бобов допоміг двом закладам охорони здоров’я Канівщини

Геннадій Бобов допоміг двом закладам охорони здоров’я Канівщини

До Полствинської сільської ради входить два села — Полствин і Малий Ржавець. 60% жителів сіл — це пенсіонери та люди передпенсійного віку. Прибувають сюди і переселенці зі Сходу. Є й найменші жителі, новонароджені. У Полствині на 286 жителів нараховується п’ятеро дітей віком до 1-го року, шестеро — у віці 2-3 роки, очікується й поповнення.

У селі Малий Ржавець проживає 198 людей. У населеному пункті діє НВК, де навчається 34 дитини, дошкільна група нараховує 18 дітей. Найменших жителів — діток до 3-х років — у селі поки що 7 осіб.
У кожному з цих сіл є свій фельдшерський пункт, де люди можуть отримати необхідну й своєчасну фахову допомогу. Особливо це актуально для тих, хто не може вчасно звернутися до районної лікарні. Крім того, тут можна поспілкуватися, обмінятися новинами тощо.

У сьогоднішній непростий час сільські фельдшерські пункти залишилися на межі виживання. Це стосується як допомоги старшому поколінню, так і малюкам. Простий приклад — сучасні дитячі ваги. Досить часто сільським фельдшерам доводиться фантазувати, аби провести зважування малюків за відсутності спеціальних вагів для немовлят. Із цією проблемою в Полствині звернулися до народного депутата Геннадія Бобова. Звернення не залишилося поза його увагою, і невдовзі Полствинський фельдшерський пункт отримав необхідне обладнання, а ще — універсальний фонендоскоп і кровозупинний джгут.

Геннадій Бобов допоміг двом закладам охорони здоров’я Канівщини

Проблема відсутності медичного обладнання або ж його застарілість є й у ФП Малого Ржавця. Окрім цього, заклад опалюється спільно з тутешнім НВК, тож підтримувати оптимальний температурний режим у фельдшерському пункті буває складно, особливо в період весняних та осінніх канікул. Адже з нинішніми цінами на енергоносії доводиться економити на всьому. А натопити приміщення, де стеля знаходиться на рівні 3,5 метрів, дуже важко. Як приймати в таких умовах хворих, особливо пенсіонерів і дітей, як ставити «крапельниці», робити огляд? Тож працівники фельдшерського пункту дуже зраділи отриманим на початку березня двом потужним масляним обігрівачам, медичній кушетці та іншому обладнанню.

Жителі сіл вдячні своєму народному депутату. «Вважаємо, що так має чинити кожна людина, яка любить Україну й уболіває за її майбутнє. Від імені всіх односельців висловлюємо вдячність Геннадію Борисовичу Бобову та бажаємо йому міцного здоров’я й подальших успіхів у здійсненні добрих справ. Ми, його виборці, пишаємося, що не помилилися з вибором нашого представника у Верховній Раді, бо неодноразово зверталися по допомогу й отримували її. Тож упевнені, що й надалі будемо відчувати його підтримку», — говорить голова Полствинської сільської ради Оксана Михайлівна Савенко.

«Вважаю, що нинішній склад Верховної Ради не виконує своїх функцій. Депутати блокують прийняття законопроектів, якими можна наповнити місцеві бюджети й вирішити проблеми опалення, придбання нового обладнання, ремонту закладів охорони здоров’я. Замість простих і зрозумілих рішень, які вже подані в парламент, пропонуються реформи «урізання» фінансування закладів і реформи скорочень. Це неправильний, недопустимий шлях. Докладатиму всіх зусиль для того, щоб вирішити питання допомоги сільським школам і закладам ос¬віти на законодавчому рівні, а також допомагатиму особисто. З такою чіткою й конкретною програмою я йшов на вибори і продовжуватиму її реалізовувати в подальшому», — зазначає народний депутат Геннадій Бобов.

Сергій ЛІСОВСЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x