Нові посібники про життя і творчість Тараса Шевченка отримає кожна школа Черкащини

Нові посібники про життя і творчість Тараса Шевченка отримає кожна школа Черкащини

Ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради Наталія Чепурна презентувала посібники, присвячені 200-літньому ювілею Т. Г. Шевченка. Вони стануть у нагоді вчителям української мови та літератури, школярам і дошкільнятам. Деякі з них створено на творах талановитих дітей. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби»
.
– На сьогодні працівниками нашого інституту розроблено декілька цікавих проектів, – розповіла Наталія Миколаївна на прес-конференції. – Це такі, як «Моя Черкащина», «200-річчя Тараса Григоровича Шевченка», «Шлях до євроінтеграції». Усе це минулого тижня було представлено в Києві на Шостій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2015», що дуже зацікавило освітян із різних областей.

Проект «200-річчя Тараса Григоровича Шевченка» складається з трьох частин. Перша збірка «Письменники-лауреати Шевченківської премії. Золотий фонд української літератури» зорієнтована переважно на школи, де поглиблено вивчається українська мова й література. Тут вміщено дуже цікаві матеріали про письменників, митців, серед яких п’ятеро мають безпосереднє відношення до Черкащини. Це Василь Симоненко, Василь Захарченко, Микола Воробйов, Михайло Слабошпицький і Василь Шкляр. Один екземпляр цього посібника знаходиться в музеї Т. Г. Шевченка в Києві. Посібник і програму рекомендовано Міністерством освіти і науки України до використання в навчальних закладах області.

За словами ректора, наступний проект – це сценарії заходів до 200-річчя Т. Г. Шевченка «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», збірка сценаріїв круглих столів, уроків, літературних гуртків, клубів для учнів 1 – 11 класів навчально-освітніх закладів. «Ми нащадки твої, Тарасе» – для дошкільних навчальних закладів.

– До того ж, у нас є прекрасна новина: завдяки підтримці облдержадміністрації маємо змогу перевидати й розповсюдити посібники «Лауреати Шевченківської премії» і «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття» та надати їх у кожну школу області, – переконана Наталія Чепурна. – Цікавим фіналом цього проекту є щойно надрукований альбом «Із Шевченком у серці», який є результатом дитячих конкурсів «Творчість Шевченка очима дітей» і «Образ Шевченка на карті Черкащини». Було подано понад 200 робіт, відібрані найкращі. Учасники першого конкурсу проілюстрували книжку, використавши різні технології: це й акварель, і глина, і пап’є-маше, і графіка. Переможці другого, мовно-літературного конкурсу, подали свої твори.
Нові посібники про життя і творчість Тараса Шевченка отримає кожна школа Черкащини
Наталія Чепурна розповіла й про впровадження в загальноосвітні програми знань про Європейський Союз.
– Ми виграли гранд Європейського Союзу – це гранд фонду Моне, який дістався всього чотирьом закладам України, зокрема й Черкаському обласному інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, – пишається Наталія Миколаївна. – У рамках цього проекту ми підготували 100 вчителів і творимо методичні посібники. Так проект «Маленькі українці подорожують країнами Євросоюзу» передбачає вивчення історії й сучасності європейських країн. І цей навчальний комплект теж рекомендовано Міністерством освіти і науки України до використання в навчальних закладах країни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x