Чи серебрити дітям зуби, якщо вони швидко псуються

«Моїй доньці два роки, але зубки вже погані. Гігієни дотримуємося, солодкого майже не вживаємо. Та ситуація не з кращих: запломбовано два зуба, на черзі – ще три. Дехто зі знайомих пробував серебрити зуби своїм дітям, але теж ефекту не помічають. Що робити, щоб зуби в дитини не псувалися? Чула, що зараз їх іще покривають фтором. Як це діє?»

Людмила Галушко, Катеринопільський р-н

Іван КОВАЛЕНКО, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки:

– Треба обов’язково запломбувати ті зуби, які цього потребують. Два роки – дуже ранній вік, щоб уже повипадали зубки в дитини. Якщо молочні зуби випадуть надто рано, почнуть прорізуватися постійні, які можуть з’явитись не на своєму місці. Це призводить до аномалій: або повернутий сам зуб, або перекошений у бік щічки чи язика.
Зовсім солодкого не давати – це теж неправильно. Дитині потрібні енергетичні продукти. Просто не варто ними зловживати.

Зараз дійсно практикують такий метод, як покриття зубів фтором. Він має назву «фтористий лак». Йому також є чимало імпортних аналогів. Але ефект від фтористого лаку, на жаль, недовготривалий.
Найкраще – це серебріння. Щоб провести таку процедуру, треба гарно вичистити ротову порожнину, щоб каріозна хвороба не прогресувала далі. Азотнокисле срібло має бактерицидну дію, тому мікроби не зможуть далі розмножуватися. Серебріння також вважається досить ефективним методом профілактики вторинної каріозної захворюваності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x