Три перші місця городищенської «Дезері»

Три перші місця городищенської «Дезері»

Міжнародна асоціація виконавців східного танцю, Українська асоціація виконавців східного танцю, школа східного танцю «Ізмір» 15 березня провели відкритий чемпіонат Черкаської області зі східних, індійських і циганських танців «SAGAT». Яскравий танцювальний захід відбувся в гостинному приміщенні Черкаського центру дитячої та юнацької творчості. Учасників (точніше чарівних учасниць) було дуже багато. Близько 500 красунь від дитячого, юного і до зовсім дорослого віку. Приїхали дівчата з Кіровограду, була смілянська «Аіша», київські танцювальні колективи і, звісно, кілька клубів з Черкас. Тобто, конкуренція була сильною. Тим більше приємно, що серед цього багатоцвіття не загубилися, а навпаки – яскраво засяяли виступи городищанок.

Три перші місця городищенської «Дезері»
Три перші місця городищенської «Дезері»

У цьому святі музики, краси і грації взяли участь учасниці колективу східного танцю «Дезері» з Городища. Всього їздили 10 учасниць: Олександра Чабан, Анастасія Лижова, Світлана Скалига, Ольга Качура, Маріанна Назарян, Аміна Савенко, Ангеліна Подупейко, Софія Химич, Леся Перепелиця і Маша Мирошник. Це як досвідчені артистки, що неодноразово виступали на сцені та брали участь у фестивалях, так і дебютантки та підростаючі зірочки.
– Ми представили 7 яскравих, самобутніх композицій, – розповіла керівник колективу Христина Биба. – Нас сприймали дуже добре. Надзвичайно приємна висока оцінка професійного журі. У підсумку в різних номінаціях ми зайняли три перші місця! Переможцями стали: Саша Чабан із сольним номером, тріо Саша Чабан, Настя Лижова і Маріанна Назарян з номером «В джазі тільки дівчата», композиція «Черемшина». Також третє місце з сольним номером зайняла Леся Перепелиця, четверте місце з сольним номером у Насті Лижової, п’яте місце з сольним номером у Маші Мирошник. Також п’яте місце зайняв дует Лесі Перепелиці й Маші Мирошник. Дівчата отримали красиві дипломи. Ми усі дуже задоволені конкурсом! Змогли й на інших подивитися, і себе показати. Адже ми підготували нові виступи, пошили нові красивих костюми. Від себе особисто і від учасниць колективу хочу подякувати організатору цього прекрасного фестивалю Марині Якименко – дуже милій і чуйній людині! Адже всі бажають виступати на конкурсах, але сьогодні, на жаль, багатьом складно поїхати десь далеко. Тому ми раді, що реалізувати свої творчі здібності змогли в Черкасах. Також безмежна вдячність батькам наших юних учасниць! Адже виготовлення костюмів і кошти на поїздки – це виключно сімейні інвестиції.

Цікаво, що в третьому відділенні конкурсу Христина Биба навіть встигла стати членом журі! А напередодні Христина Биба, Олександра Чабан й Анастасія Лижова відвідали майстер-клас професійної танцівниці Таміли Колодій. Вона поповнила запас знань у двох танцювальних стилях.

Три перші місця городищенської «Дезері»
Три перші місця городищенської «Дезері»

Колектив східного танцю «Дезері» існує з 2010 року. Постійно беруть участь в місцевих концертних заходах. Неодноразово перемагали на всеукраїнських та міжобласних конкурсах і фестивалях. Колектив нагороджений грамотою управління культури Черкаської облдержадміністрації.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x