До Черкас привезли мощі святого Миколая Чудотворця

До Черкас привезли мощі святого Миколая Чудотворця

У кафедральному соборі Черкас з 14 до 19 грудня 2013 року перебуватиме частка мощів Святителя Миколая Чудотворця. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Черкаської єпархії УПЦ.

Благословляючи цю подію, Владика Софроній сподівається, що тисячі черкащан матимуть можливість вклонитися цій святині, не звершуючи тривалих подорожей, паломницьких поїздок і без пов\’язаних з цим матеріальних витрат. Це велика нагода для кожного з нас прийти до Михайло-Архангельського собору та вклонитися мощам великого святого й отримати великі ласки.
Нагадаємо, день пам\’яті святого Миколи Чудотворця, давнього християнського єпископа християни усього світу відзначають щороку 19 грудня.

Історія Миколая Чудотворця бере початок у III столітті, коли жив цей святий. Миколай, успадкувавши від батьків великі багатства, роздавав їх бідним, причому робив це таємно, не афішуючи. Проте славу заступника невинних він заслужив після того, як просив імператора помилувати чиновників, звинувачених у державній зраді. В ранг святого Миколая звели ще за життя за те, що він допоміг величезній кількості людей.

Щирі християни знають, що чудодійність мощів цього святого багато у чому залежить від людини, яка прийшла до храму. Якщо вона молиться від усієї душі і кається, святий, а з ним і Господь, його обов\’язково почують і допоможуть. Але якщо звертатися з корисливих спонукань, допомоги не буде.

Миколай є покровителем людей, які перебувають в дорозі, тому багато водіїв сьогодні ставлять в салон автомобіля іконку з його образом. Він відомий як заступник моряків, покровитель бідних та знедолених, порадник у ваганні. Крім того, Миколай є покровителем дітей. Саме він став прототипом різдвяного чарівника Святого Миколая і вже 16 сторіч приносить дітям усього світу дарунки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x