У Канівській школі відбулося відкриття Тижня Франції

У Канівській школі відбулося відкриття Тижня Франції

Цими днями Канівська спеціалізована школа №6 з поглибленим вивченням іноземних мов перетворилася на справжній острівець найромантичнішої країни світу – Франції. Так, у понеділок, 16 березня ц.р., у цьому навчальному закладі відбулося урочисте відкриття Тижня Франкофонії-2015.

Франкофонія – це всесвітня організація, яка об\’єднує 75 держав, у тому числі 19 держав-спостерігачів. Серед них – і Україна, яка приєдналася до престижного клубу в 2006 році. Головна мета цієї організації – підтримка французької мови в усьому світі. А також культур, які пов\’язані з франкомовним світом.

Наразі кількість людей, які користуються французькою мовою, становить близько 900 млн. В Україні французька мова також стає все більш популярною. Не є виключенням і Канів, який уже багато років підтримує дружні відносини із французьким містом-побратимом Ламберсар.

Вибір школи, в якій проводитиметься тиждень французької мови та культури, також був невипадковим, адже саме в СШ №6 учні окрім інших іноземних мов уже більше 15 років вивчають і французьку.

На офіційне відкриття Тижня Франкофонії-2015 завітали заступник Канівського міського голови Наталія Матінова, представники асоціації дружби міста Канів Анатолій Леонтьєв і Світлана Якименко, директор Центру культури та мистецтв м. Канева Рита Лаврентьєва, представники Шевченківського національного заповідника та навчальних закладів міста.

Гостей радо зустрічали директор школи № 6 Валентина Мартинович, педагогічний колектив та учні навчального закладу. Школярі продемонстрували свої таланти, виставивши на благодійному ярмарку свої доробки і вироби з бісеру, ниток, паперу тощо. Також під час відкриття, усім присутнім було представлено презентацію від члена Асоціації дружби м.Канів С.Якименко «Французька мова у світі». Своє бачення країни романтики й кохання продемонстрували діти у своїх малюнках на тему: «Символи Франції», «Визначні місця Франції».

На завершення першого дня Тижня Франкофонії школярі інсценізували уривки з улюблених літературних творів французьких письменників, зокрема, таких як «Маленький принц» та «Три мушкетери».

Утім, на цьому Франкофонія у Каневі не завершується. Захід триватиме цілий тиждень, і передбачає масу цікавого: презентацію «Ламберсар – наш друг та партнер у Франції», інтернет-конференцію з друзями із м.Ламберсар (Франція), вікторину «Як добре я знаю Францію», декламування віршів французькою мовою і навіть флешмоб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x