Черкаські фахівці ГУ ДФС закликали платників не зволікати з оформленням податкового компромісу

Черкаські фахівці ГУ ДФС закликали платників не зволікати з оформленням податкового компромісу

17 березня в ГУ ДФС Черкаської області відбувся кущовий семінар з питань податкового компромісу, надання податкової звітності з ПДВ і акцизу, на якому фахівці ДФС не тільки дали роз`яснення з актуальних тем, а й відповіли на всі питання платників. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

«До 16 квітня, – граничного терміну подання документів на участь у податковому компромісі, – залишилось мало часу. Зроблено все можливе щоб роз`яснити платникам переваги цієї унікальної пропозиції скористатися пільгою. Такого шансу вже може не бути», – зазначив під час семінару начальник управління правової роботи головного управління ДФС у Черкаській області Сергій Гришко і повідомив, що станом на 17 березня 2015 року платники Черкаської області надали 161 заяву з наміром досягти податкового компромісу.

Фахівець ДФС нагадав, що при застосуванні процедури податкового компромісу платник має сплатити 5 відс. від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов\’язань. При цьому інші 95 відс. такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.
Висвітлюючи тему податку на додану вартість заступник начальника управління – начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб Ольга Познякова підкреслила, що платники мають лише 3 дні для заповнення та надання звітності з ПДВ. Фахівець звернула увагу на те, що з березня декларація з ПДВ (за лютий 2015 року) та уточнюючі розрахунки подаються за новою формою.

Особливості заповнення та надання декларації з акцизу та актуальні питання справляння цього податку у 2015 році виклав начальник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Дмитро Анголюк. Тож учасники семінару отримали роз`яснення, як правильно заповнити цю звітність. Також коментарі з приводу заповнення податкової звітності та відповіді на запитання платникам надав Микола Гріднєв, заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області.

Понад сто учасників семінару дивились семінар наживо. Запис можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=0FHEzfuMZIQ&feature=youtu.be. Також матеріали семінару (тези та презентацію) викладені на суб-сайт головного управління ДФС у Черкаській області: http://ck.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/188964.html.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x