На Золотоніщині розпочинається сезон нересту

На Золотоніщині розпочинається сезон нересту

З 1 квітня на річкових угіддях Золотоніщини встановлюється весняно-літня заборона на виловлення риби та інших водних біоресурсів. Згідно наказу Управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Черкаській області, встановлюються терміни на риболовецьке табу.

На Кременчуцькому водосховищі вето діятиме з 1 квітня до 10 червня, в корінних водах – до 21 травня, а в придаткових – до 30 червня. Крім того, в період нересту риби забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобування піску і гравію, прокладання кабелів,трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах в межах Черкаської області.

Про це «Нова Доба» дізналася на сайті Золотоноша.

В місцях, які оголошені нерестовищами, не можна пересуватися на будь-яких плавучих засобах, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсiв. До ділянок, які зазначаються, як нерестовища риби, увійшли зокрема мілководдя в районі сел Дмитрівка, Домантове, Коробівка, Кедина Гора та Чапаєвка, острів Марченка з заплавами, а також затока в районі села Чапаєвка між дамбою та берегом. Разом з тим опубліковано і перелік ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2015 року.

Зайнятися риболовлею можливо на річці Супой (від автомобільного мосту на село Матвіївка по вниз за течією до лісового масиву), на ділянці від Коробівської бази УТМР до першої бази відпочинку вказаного села; від урочища «Млин» (Коробівка) вздовж берега Комарівських дач, на дренажному каналі від Чапаєвки по всій довжині за винятком режимної 500 метрової зони Чехівської насосної станції, а також від початку заплави з боку Дніпра до 500-метрової зони насосної станції села Чехівка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x