У Центрі реабілітації учасників АТО пролікували 201 бійця

У Центрі реабілітації учасників АТО пролікували 201 бійця

Про це було наголошено під час проведення Медичної ради щодо результатів діяльності КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни» Черкаської обласної ради у 2014 році.

Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

У ході проведення заходу з основною доповіддю про підсумки роботи госпіталю виступив головний лікар Сергій Задорожний. Зокрема, він зазначив, що у 2014 році розширився контингент хворих, які мають право лікуватися в госпіталі – учасники бойових дій, які визначені статтею 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та брали участь в антитерористичній операції..

– Для цього в госпіталі у складі терапевтичного відділення восени було відкрито Центр реабілітації учасників АТО на 50 ліжок, – доповів Віктор Задорожний. – В Центрі проводяться реабілітаційні та лікувальні заходи учасникам АТО за наступними видами вражень:

 психологічна перенапруженість;

 захворювання центральної нервової та периферичної нервової систем;

 захворювання опорно-рухового апарату;

 захворювання внутрішніх органів.

Одним із основних завдань Центру є надання психологічної допомоги та зняття стресового стану. Для цього організовано бригаду спеціалістів у складі психолога, психотерапевта і психіатра, а також залучено до співпраці наукових співробітників Інституту психології ім. Г.С.Костюка НАПН України.

Для здійснення лікувально-реабілітаційної роботи учасникам АТО створені комфортні умови перебування, проводиться комплекс лабораторно-діагностичних заходів, задіяні методи медикаментозної терапії, фізіотерапії, ЛФК, дієтичне харчування.

За словами головного лікаря закладу, з початку відкриття Центру медичну реабілітацію там отримали 201 учасника антитерористичної операції, з яких 37 – продовжуть лікування.

– Загалом, в умовах госпіталю за минулий рік проліковано 5 419 хворих (2013р. – 5636), із них – 4 321 ветеранів війни (2013р. – 4 581), – відзначив Сергій Вікторович. – Значну частину госпіталізованих складають інваліди війни – 33,8% (2013р. – 33,6%). Відсоток пролікованих у госпіталі ветеранів війни, які мешкають в сільській місцевості, у 2014 році становить 28,3% (2013р. – 28,1%).

Під час підведення підсумків роботи госпіталю також було обговорено питання щодо фінансової діяльності, результатів роботи поліклініки, стаціонару, лабораторної та кадрової служб закладу. Зокрема, відзначено, що у минулому році для потреб госпіталю та Центру придбано обладнання на загальну суму 458,32 тис. грн.

Наостанок, Сергій Задорожний підкреслив, що проведені заходи дозволили покращити профілактично-лікувальну роботу серед ветеранів війни та учасників АТО в медичних установах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x