Кам’янчани творчості Ліни Костенко присвятили захід

Кам’янчани творчості Ліни Костенко присвятили захід

Напередодні Всесвітнього дня поезії (21 березня) вся Україна святкує день народження великої поетеси Ліни Костенко. Її творчість є визначним явищем не лише в українській, а й у всій світовій літературі. Її життєвий шлях не був встелений пелюстками троянд. Поетесу замовчували, 16 років не друкували в Україні, бо «ще не було епохи для поетів», але Ліна Костенко не зламалась, вистояла, продовжуючи шліфувати своє поетичне слово, адже сама вона є «поетом для епох».

На захід «Поет для епох», присвячений творчості поетеси, до музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського завітали учні 10-тих класів ЗОШ № 1, а також учні 8-11 класів еколого-економічного ліцею. Вони переглянули відео з записами виступу Ліни Василівни у Рівному, піснями Ольги Богомолець та Ігоря Жука на її слова – «Я вранці голос горлиці люблю» й «Руан», а також виконання поезії «Крила» Богданом Ступкою. Учні прослухали розповідь ведучої Т.П.Чупак, яка доторкнулась до найяскравіших сторінок життя і творчості поетеси, а також виконала власні романси на слова Ліни Костенко «Хай буде легко», «Я дуже тяжко Вами відболіла», «Послухаю цей дощ».
В музейному залі було тепло і затишно від високої поезії, живої музики та приємного спілкування. В переддень народження улюбленої поетеси панувала атмосфера святкової загадковості, духовної гармонії та щирої людяності.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x