За спалювання сміття передбачено штраф до 1700 грн

За спалювання сміття передбачено штраф до 1700 грн

З настанням теплої та сухої погоди в Черкасах почастішали випадки спалювання листя, гілок дерев та іншого сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах, на територіях підприємств, організацій і прилеглих до них. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Однак не всі знають, якої шкоди завдає довкіллю та здоров’ю людини таке багаття. Залишене без нагляду вогнище за наявності вітру та легкозаймистих матеріалів за лічені хвилини може призвести до пожежі. Надмірна кількість хімічних речовин, що виділяються в повітря при спалюванні різного непотребу, сухої трави та листя спричинює загострення хронічних і серцево-судинних захворювань, підвищення тиску й поганого самопочуття.

Управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради нагадує, що відповідно до Правил благоустрою міста Черкаси на території міста забороняється спалювати сміття, опале листя, гілки, побутові, промислові та інші відходи.

Як інформує заступник директора департаменту-начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко, за порушення Правил благоустрою міста Черкаси, передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф на громадян від 340 грн до 1360 грн; на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн до 1700 грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x