Творчий концерт керівника ансамблю «Поляни»

Творчий концерт керівника ансамблю «Поляни»

Свято майже в родинному колі своїм прихильникам подарував народний артист України Олександр Стадник. Творчий вечір-концерт з нагоди 75-річного ювілею композитора, хормейстер-диригента, керівника етнографічного народного ансамблю «Поляни» відбувся нещодавно у Черкаській обласній філармонії.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Мистецьке дійство супроводжувалося майстерно підібраним відеорядом, де кожен кадр – то ціле життя народного улюбленця. Творчий шлях він торує вже понад півстоліття.

Творчий концерт керівника ансамблю «Поляни»

Досьє: Народився Олександр Стадник у Руській Поляні. У 1957 р. після закінчення середньої школи, він працює концертмейстером Руськополянського народного хору, потім – артист ансамблю пісні і танцю Київського військового округу. Після закінчення Київського державного музичного училища імені Глієра він повертається до Руської Поляни. В 1979р. закінчує Одеську державну консерваторію ім. А. Нежданової. У періоди 1973-1975 рр. та 1994-1996 рр. Олександр Стадник працює художнім керівником Черкаського державного заслуженого українського народного хору.

Майже кожен виступ артиста супроводжувався вигуками «Браво!» вдячної публіки, серед якої були односельці-руськополянці та усі поціновувачі таланту композитора з міста Черкаси. Історичні, козацькі, ліричні та жартівливі українські народні й авторські пісні у його виконанні викликали шквал емоцій і гучні оплески. Родзинкою зустрічі стала участь етнографічного народного ансамблю «Поляни», який під керівництвом Олександра Стадника ста відомим не тільки в Україні, а й за її межами.

Творчий концерт керівника ансамблю «Поляни»

По закінченні програми Олександра Івановича довго не відпускали зі сцени, неодноразово викликали на біс.

Звітний концерт народного артиста України Олександра Стадника став помітною мистецькою акцією, яка зацікавила всіх, кому небайдуже майбутнє перлини української культури – мистецька пісня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x