На Кам’янщині побувала комісія Державної служби із надзвичайних ситуацій

На Кам’янщині побувала комісія Державної служби із надзвичайних ситуацій

У відповідності з «Графіком проведення комплексних інспекторських перевірок та контрольних перевірок стану цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, а також командно-штабних навчань з 16 по 20 березня 2015 року в Кам’янському районі працювала комісія Державної служби із надзвичайних ситуацій України у Черкаській області на чолі з начальником відділу державного нагляду та контролю Управління Державної служб із надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Поєзніком Анатолієм Леонідовичем, яка перевіряла повноту і реальність плануючих документів щодо організації проведення заходів захисту населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій і ліквідації її наслідків, пожежної безпеки та ін.

Під час перевірки, 19 березня 2015 року, булла дана ввідна (навчальна тревога) про те що, на території Кам’янського районного комунального підприємства «Кам’янський водоканал» відбувся терористичний акт. До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучилась мобільна оперативна група, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Під час тренування відпрацьовані питання оповіщення та збору штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та допомоги постраждалим. Учасники тренування значну увагу приділили відпрацюванню взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту району та вирішенню проблемних питань, що виникають у процесі реагування на подібні надзвичайні ситуації.

20 березня 2015 року на базі Кам’янської загальноосвітньої школи №2 відбувся огляд мобільної оперативної групи та сил та засобів служб цивільного захисту району. Вцілому, стан підготовки техніки комісією визнаний задовільний.
Підводячи підсумки голова комісії, начальник відділу державного нагляду та контролю Управління Державної служб из надзвичайних ситуацій України в Черкаській області Анатолій Поєзнік зазначив, що в районі в основному налагоджена реалізація заходів державної політики у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, проте цей напрямок діяльності потребує покращення, як того вимагають Укази Президента України та постанови Кабінету Міністрів. Місцева підсистема єдиної державної системи цивільного захисту Кам’янського району оцінюється як «обмежено готова».

На Кам’янщині побувала комісія Державної служби із надзвичайних ситуацій

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x