Ірина Геращенко провідала учасників АТО в Черкаському центрі реабілітації

Ірина Геращенко провідала учасників АТО в Черкаському центрі реабілітації

Народний депутат України, уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі Ірина Геращенко сьогодні побувала в Центрі реабілітації учасників АТО, що розміщений у Черкаському обласному госпіталі. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Я поспілкувалася з нашими героями, які перебувають на психологічній реабілітації в Центрі реабілітації учасників АТО. Це один із перших таких центрів в Україні, – поділилася враженнями Ірина Геращенко. – Бійці не приховують, що люди, які побували на війні, потребують психологічної допомоги. Тож досвід Черкас має поширитися по всій Україні, а надто зараз, під час демобілізації, коли з війни повертається понад 30 тисяч наших героїв.
Ірина Володимирівна розповіла про співпрацю з міжнародними громадськими організаціями, спрямовану на підтримку України.

– У Данії є організація «Допоможи українським дітям», яка багато робить і для допомоги нашим військовим, – продовжує народний депутат. – Ми вже завезли кілька фур із медичним обладнанням в зону АТО, зокрема Сєвєродонецьк. І сьогодні перша така передача приїхала на Черкащину. Привезли функціональні ліжка, інвалідні візки й медичне обладнання.

Ірину Геращенко супроводжували голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль.

– З яких питань ми не звертаємося до Ірина Володимирівни, вона нам завжди допомагає, зокрема в наданні пільг нашим бійцям або оформленні посвідчень учасників антитерористичної операції, – подякував гості Юрій Ткаченко. – Ми ініціюємо на наступній сесії обласної ради розширення Центру реабілітації, який займе вже не один, а два поверхи, кількість ліжок збільшиться від 50-ти до 100. А також створимо соляну шахту, адже кожен другий боєць страждає захворюваннями органів дихання.

Відео з прес-конференції дивіться тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x