На Черкащині судитимуть учасника «ДНР», затриманого в Корсуні

На Черкащині судитимуть учасника «ДНР», затриманого в Корсуні

Прокуратурою області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно жителя Артемівська Донецької області за участь у діяльності терористичної організації «ДНР». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Слідством установлено, що вказана особа, перебуваючи в складі «ДНР», використовуючи вогнепальну зброю, у супроводі двох озброєних осіб змусила працівників Артемівської радіотелевізійної станції припинити мовлення каналів українського телебачення та перелаштувати їх на канали Російської Федерації. В результаті цього жителів Артемівська було позбавлено права перегляду українських програм і доступу до правдивої інформації, що становило загрозу інформаційній безпеці України.

Крім того, він збирав інформацію про місця знаходження, пересування техніки й особового складу Збройних сил України та передавав її представникам терористичної організації «ДНР».

У подальшому вказана особа була затримана працівниками СБУ в Корсунь-Шевченківському Черкаської області.
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Його дії кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із вогнепальної зброєю), ч. 1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення,переробка вогнепальної зброї) КК України.
За вчинений злочин підсудному загрожує покарання у виді позбавлення волі від 8 до 15 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x