На Черкаському «Азоті» запрацювало новітнє іспанське обладнання

На Черкаському «Азоті» запрацювало новітнє іспанське обладнання

Ремонтно-механічний цех черкаського «Азоту» укомплектували новим обладнанням. Тепер його спеціалісти виготовлятимуть прокладки будь-якої конфігурації. Оптимізувати цей процес на Черкаському «Азоті», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), вдалося завдяки встановленню сучасної машини автоматичного розкрою «Atom FlashCut Flex» вартістю 75 тис. євро. Фахівці цеху вже навіть виконали перші замовлення. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-центру ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

Раніше виготовлення прокладок простої конфігурації відбувалося в ручному режимі. У 2013 році товариство ухвалило рішення про купівлю новітнього обладнання, яке автоматизує цей процес. Кілька тижнів тому в ремонтно-¬механічному цеху встановили машину автоматичного розкрою «FlashCut Flex 1515S» фірми «АТОМ» (Іспанія). Монтаж установки проводили представники фірми¬-виробника. Ще кілька днів вони навчали спеціалістів цеху роботі на машині «FlashCut». Двоє працівників цеху пройшли відповідний теоретично¬-практичний курс.

– В освоєнні нової технології не було нічого складного, якщо добре володієш навичками роботи в комп’ютерних системах проектування і програмування (CAD/CAM), – розповідає заступник начальника РМЦ Олександр Лютий. – Тепер ми маємо змогу виготовляти прокладки не тільки простої, але й складної конфігурації.

На Черкаському «Азоті» запрацювало новітнє іспанське обладнання

Щоправда, для вирізання складних замовлень знадобляться додаткові знання. Деталі спочатку потрібно спроектувати на комп’ютері. Прикладом такого замовлення є символіка холдингу OSTCHEM. Подібне моделювання зазвичай потребує не однієї години роботи. Однак значно менше часу знадобиться для матеріального вираження електронного проекту. Ту ж символіку холдингу можна вирізати лише за 6 хвилин. Художникам, яким довіряли подібну філігранну роботу, для цього знадобилося б не менше двох днів.

– Крім того, що значно полегшився виробничий процес, нарешті з’явилася можливість працювати із сучасними прокладочними матеріалами, які підвищують надійність фланцевих з’єднань, їх герметичність, – зазначає головний механік ПАТ «АЗОТ» Олексій Буров.

Функціональні можливості обладнання вже продемонстрували механікам усіх структурних підрозділів. Саме вони формуватимуть заявки на отримання продукції для свого цеху.

– Наш цех займатиметься комплексним виготовленням прокладок. Навантаження на працівників, які виконували цю роботу в інших цехах, зменшиться. Механікам потрібно буде вказати обсяг замовлення та параметри виробу, – зауважує начальник РМЦ Владислав Петров. – Цехи також отримуватимуть матеріали для виготовлення прокладок, але в меншій кількості.

Як пояснив Олексій Буров, нове обладнання дозволить економити не лише час, але й ресурси при значному збільшенні точності та якості. Раніше після виготовлення прокладок залишалися відходи, які неможливо було повторно використати. Прорахувати економічний ефект наразі неможливо. Підприємство має пройти річний цикл капремонтів. Тільки після цього вдасться проаналізувати й обґрунтувати показники.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x