Сільгосппідприємства Шполянщини об’єднуватимуться

Сільгосппідприємства Шполянщини об’єднуватимуться

Про це розповів в своєму робочому візиті на Шполянщину Геннадій Новіков голова Аграрного союзу України. Зустріч відбулась 20 березня в сесійній залі районної ради. В семінарі взяли участь районні владці, зокрема: голова райдержадміністрації Володимир Потапенко та голова районної ради Іван Скорик; а також голова асоціації сільськогосподарських виробників «Авангард» Юрій Ляшенко, заступник начальника управління пенсійного фонду Наталія Римська, керівники та спеціалісти управління АПР РДА, відділу держземагенства в Шполянському районі. Крім того, обговорити загальну ситуацію АПК в Україні і на місцевому рівні завітали голова Спілки сільськогосподарських виробників Черкаської області Микола Половинка та заступник начальника АПР ОДА Іван Точений.

На семінар-нараді розглядались питання про стан посівів та особливості збирання ранніх зернових культур, цінову політику на зерновому ринку України, готовність елеваторів Черкаської області до прийому урожаю поточного року та надання послуг щодо зберігання і їх вартості.

Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

«Шполянщина має високі показники в галузі виробництва молока, є постійним учасником виставки досягнень сільськогосподарського виробництва з отриманням відзнак та призових місць» – наголошує у вступному слові голова РДА В.М. Потапенко, – «Окрім того, в районі працює єдине в області підприємство – племзавод по вирощуванню ВРХ абердино-ангуської породи м’ясного напрямку виробництва».

Також в ході зустрічі відбулося ознайомлення присутніх з роботою Спілок (асоціацій) сільськогосподарських виробників Черкаської області, представлена модель об’єднання та формування сільгоспвиробників з метою відстоювання своїх позицій, захисту прав та впливу на законодавчу базу, яка приймається депутатами всіх рівнів.

«Протягом багатьох років над сільським господарством проводяться різні експерименти, тому для захисту своїх прав сільськогосподарські підприємства всіх форм власності повинні об’єднуватись» – зазначає очільник АСУ Г.Новіков та звертає увагу на громадські професійні об’єднання, що є основою виживання сільськогосподарських підприємств і розвитку сільських територій.
В підведені підсумків семінару-зустрічі очільник Шполянщини подякував гостям за візит, та наголосив на тісній співпраці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x