Віднині жителів «Дахнівки» обслуговуватиме й маршрут №31

Віднині жителів «Дахнівки» обслуговуватиме й маршрут №31

Міська влада ініціювала розірвання договору з ФОП Копієвським Петром Йосиповичем, який обслуговує маршрут №14 «Вантажний порт – мікрорайон Дахнівка».

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Відповідне рішення після тривалого обговорення (за участю присутніх у залі засідань міськвиконкому жителів Дахнівки) прийняли сьогодні переважною більшістю голосів члени виконкоми. Винятком стали лише двоє членів виконавчого комітету від громадськості – Анатолій Рекун та Сергій Гончар, які під час голосування утримались.

Приводом такого кроку міської влади стало брутальне порушення перевізником умов договору. А саме: той самостійно змінив час і графік руху свого маршруту у Дахнівці.
Жителі Дахнівки:

Копієвський за обслуговування маршруту до центру Дахнівки вимагав у пасажирів сплачувати подвійний квиток.

А саме: 6 гривень, на що люди, звісно, не погоджуються.

У підсумку той вирішив взагалі позбавити дахнівчан єдиного транспортного сполучення з Черкасами.

Зокрема, взагалі прибрав перший маршрут зранку о 5-40, а також з 8-00 до 16-35 відмовився перевозити жителів Дахнівки до центру згідно з визначеним у договорі маршрутом по вул. Карбишева, Другого Українського фронту до вул. М. Рокосовського. Натомість обмежуючись лише перевезеннями пасажирів до вул. Канівської.

Обурені мешканці, які сьогодні прийшли вимагати справедливості на засідання виконкому, розповідали, що Копієвський за обслуговування маршруту до центру Дахнівки вимагав сплачувати їх подвійний квиток. А саме: 6 гривень, на що люди, звісно, не погоджуються. У підсумку той вирішив взагалі позбавити дахнівчан єдиного транспортного сполучення з Черкасами. Тож люди щоденно вимушені пішки долати чимало кілометрів, аби дістатись роботи чи відвести дитину до поліклініки, дитсадку чи школи.

Особисто переконався у цій ситуації сьогодні на власні очі заступник міського голови Юрій Гончаров, який о шостій ранку проїхався Дахнівкою, та побачив на зупинках громадського транспорту з-пів сотні людей, які тривалий час чекали 14-го маршруту.

Зважаючи на такі незручності, дахнівчани підготували колективне звернення до міської влади з вимогою відреагувати належним чином на такі самовільні дії перевізника та, за можливості, розглянуті інші альтернативні варіанти забезпечення громадським транспортом Дахнівку.
Віталій Дядченко:

Якщо ФОП Копієвський і надалі ігноруватиме виконання взятих на себе зобов’язань з перевезення мешканців Дахнівки, міська влада звертатиметься до суду з вимогою дострокового розірвання з ним договору.

Адже на сьогодні 14-тий маршрут – єдиний, який обслуговує цей район. Тож, виходить так, що він, як абсолютний монополіст громадських перевезень у Дахнівці, нині диктує їх мешканцям та міській владі власні правила роботи, – висловлювались люди.

Як пояснив начальник управління транспорту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Віталій Дядченко, вищевказаним рішенням виконкому щодо розірвання договору з ФОП Копієвським міська влада зобов’язує перевізника у 30-денний термін відновити повноцінний графік руху 14-го маршруту, який прописаний у договорі з ним. Якщо за цей час ФОП Копієвський і надалі ігноруватиме виконання взятих на себе зобов’язань з перевезення мешканців Дахнівки, міська влада звертатиметься до суду з вимогою дострокового розірвання з ним договору.

Як альтернативний варіант, на час допоки не владнається ситуація із 14-тим маршрутом, за ініціативою секретаря Черкаської міської ради Олександра Радуцького виконавчий комітет сьогодні прийняв рішення, яким вніс зміни до руху маршрутного автобусу №31, продовживши його вул. М. Рокосовського у Дахнівці.

За це рішення, як і у попередньому питанні, проголосували усі присутні у залі члени виконкому, крім двох представників від громадськості – Анатолія Рекуна та Сергія Гончара, які пропонували відкласти на потім розгляд цього питання, та утримались від голосування.

Віталій Дядченко пояснив, що за законодавством міська влада може змінювати затверджені маршрути перевізників не більше ніж на 25 відсотків:

– Оскільки у Черкасах лише маршрут №31 доїжджає до санаторію «Україна», що практично межує з Дахнівкою, тож цей маршрут логічно і є найближчим до цього мікрорайону. Таким чином, продовживши його рух вулицею Канівською, Карбишева, Другого Українського фронту до вул. Маршала Рокосовського, вдається витримати законодавчі вимоги. Оскільки протяжність відповідного додаткового проміжку дороги становить 24 відсотки.

Водночас Віталій Миколайович зауважив, що перевізник маршруту №31 ДП «Чарз-Авто» вже надав згоду сприяти міській владі та дахнівчанам у вирішенні проблеми із обслуговуванням цього мікрорайону.

Узгоджений графік руху маршруту №31 у мікрорайоні «Дахнівка» буде оприлюднено сьогодні у найближчі години.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x