Канівчани взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Канівчани взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

24 березня 2015 року Канівщина долучилась до проведення щорічної Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка днями стартувала на Черкащині. Разом із лісівниками в акції взяли участь керівники району – заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький та голова районної ради Дмитро Шелест, очільники та працівники правоохоронних органів району, а також пожежної служби та місцевих засобів масової інформації. Спільно вони висадили саджанці сосни та дуба на території Михайлівського лісництва.
Коментуючи захід, заступник голови райдержадміністрації Анатолій Дурицький відзначив важливість проведення таких акцій:

– Сьогодні всі разом ми долучились до благородної справи збагачення на оновлення лісу. Переконаний, що це стане добрим спадком для підростаючих та майбутніх поколінь канівців, сприятиме збереженню та покращенню нашого довкілля. Крім того, відзначу – наскільки ж приємно попрацювати на свіжому повітрі, особливо з розумінням користі цієї праці!

Канівчани взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»
Канівчани взяли участь у Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Позитивно оцінив активність канівчан та подякував за участь і директор державного підприємства «Канівське лісове господарство» Олександр Ігнатюк. Він нагадав, що цьогорічна акція з успіхом проводиться вже вдесяте. «Працювати в лісі, на благо розвитку лісового господарства – наші щоденні турботи. Мені ж приємно відзначити, що всі запрошені активно й з ентузіазмом підтримали нашу акцію, особисто взяли в ній участь і побачили, що величний ліс починається з маленького тендітного саджанця», – зауважив Олександр Васильович.
До речі, за словами працівників Михайлівського лісництва, за найкращих умов зберігається до 95% посаджених сіянців сосни. Особливе значення тут відіграє належний рівень вологості для рослин. Досвідчені лісівники також наголошують, що не менш важливим є дотримання технології висаджування, тож для якнайкращого приживання саджанців учасникам акції спочатку було проведено майстер-клас. Засвоївши поради, вони успішно впорались із завданням!

Нагадаємо, що акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» триватиме до 18 квітня – Дня довкілля в Україні. Протягом місяця заходи з садіння дерев триватимуть у всіх лісгоспах області. До участі в акції залучатиметься молодь, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських формувань та ЗМІ.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x