Громадські активісти садили ліс у Мошнах

Громадські активісти садили ліс у Мошнах

Днями відбулася робоча поїздка представників Громадської ради при обласному управлінні лісового та мисливського господарства до Черкаського лісгоспу. Ознайомитися з щоденною роботою лісівників виявили бажання й інші громадські активісти, які не входять до Громадської ради, – депутат Черкаської міськради Юрій Сас, представники громадської організації «Самооборона Майдану» м. Черкаси, Черкаської міської громадської організації «Об’єднання патріотичних сил», члени Партії Зелених України, екологи.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства

Роботу учасники заходу розпочали з Дахнівського лісництва. Директор Черкаського лісгоспу Андрій Пустовіт розповів про основні напрямки господарювання, які ведуться на підприємстві. Зокрема, зупинився на проведенні лісокультурної кампанії, заходах, які проводять лісівники для забезпечення належного рівня охорони лісових масивів від пожеж, розповів про основні господарські показники та результати роботи.
Громадським активістам було продемонстровано ряд об’єктів, безпосередньо на яких були обговорені важливі моменти ведення лісового господарства. На прикладі одного з об’єктів ПЗФ Андрій Віталійович пояснив, що саме невідповідність у законодавстві призводить до того, що у межах об’єктів природно-заповідного фонду доволі важко здійснювати заходи з поліпшення якісного складу лісів.
Громадські активісти садили ліс у Мошнах
Оглянули також різновікові насадження сосни звичайної, побували на ділянках суцільних санітарних рубок в Свидівському лісництві вздовж траси Черкаси-Канів та обстежили лісові культури, які створені в минулому й цьому році. Мали змогу оцінити роботу лісівників в напрямку доглядів за молодими насадженнями та забезпечення високої приживлюваності сіянців. Жваво обговорювали проблему всихання соснових насаджень, в тому числі, й через омелу австрійську та зміну кліматичних умов.

В ході роботи були порушені й ряд інших не менш важливих питань – засміченість лісів, забезпечення деревиною та дровами потреб місцевого населення, заходи, які здійснює лісгосп в рамках загальнодержавної програми енергозбереження, передачу лісовим господарствам малопродуктивних орних земель державної власності та земель, непридатних до сільськогосподарського використання, яких по області нараховується близько 15 тис. га.
Як зазначила голова Громадської ради при обласному управлінні Людмила Ткаченко, подібні заходи є дуже корисними, оскільки безпосередньо дозволяють знайомитись з особливостями ведення лісового господарства. Крім того, у такий спосіб, за допомогою діалогу, найкраще визначати ті спільні напрямки діяльності, на які має звернути увагу Громадська рада.
Громадські активісти садили ліс у Мошнах
Начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко взяв участь у обговоренні порушуваних питань, подякував за зацікавлення до лісового господарства області та наголосив, що співпраця з громадськістю є одним з пріоритетних напрямків лісівників Черкащини.

– Ми відкриті до конструктивної співпраці, яка, сподіваємося, сприятиме ефективній та відкритій взаємодії з громадськістю, – зазначив головний лісівник області. – Дуже приємно, що громадськість активно долучається до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яку ми проводимо з метою привернення уваги жителів області до такого важливого процесу, як створення лісів, поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи.

Тож останнім пунктом для громадських активістів стало Мошнівське лісництво, де всі мали змогу долучилися до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Після короткого інструктажу та демонстрації основних прийомів посадки, учасники заходу власноруч створювали лісові культури сіянцями сосни звичайної.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x