На дніпровських кручах Черкас побудують храм

На дніпровських кручах Черкас побудують храм

Справжній духовний центр планують збудувати на кручах Дніпра при в’їзді в Черкаси з боку дамби – Храм Святого Архистратига Божого Михаїла Черкаської єпархії Української православної церкви Київського патріархату. Запропоновані для розгляду проекти будівництва обговорювали вчора в обласній бібліотеці ім. Т. Шевченка представники духовенства, обласної влади, навчальних закладів, експерти, громадськість. Попередньо в стінах наукового закладу відбувся інформаційно-благодійний захід «Великоднє диво» за участі вихованців черкаських творчих гуртків. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Це буде Храм культурного, музейно-історичного типу, де розмістять майстерні з реставрації церковної атрибутики, зокрема фонд ікон Наддніпрянщини, – розповів Митрополит Черкаський і Чигиринський Української православної церкви Київського патріархату Високопреосвященний Владика Іоанн. – Нині вони зберігаються у відомого митця Миколи Бабака. Музей слугуватиме не лише як експозиція ікон, він буде діючим храмом, куди можна прийти та помолитися.
За словами Владики, на території планують створити стоянку для транспорту, історично відтворене планування затоплених сіл, капличку на честь сил небесних, адже Архангел Михаїл є одним із небесних воєвод.

Будівництво здійснюватимуть за жертовні кошти, спонсорські. Нині ще невідомо, коли розпочнеться та скільки триватиме будівництво, проте є надія на те, що вже невдовзі погодять проект і справа розпочнеться.

На захід завітав і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль:
– Ідея створення такого Храму в нас у Черкасах – потрібна й дуже важлива сьогодні. Тож маємо обрати найвдаліший проект, можливо, навіть збірний з декількох. Торік під час майданівських подій у Києві Михайлівський собор став прихистком для тих молодих людей, які виступили за євроінтеграцію. У той час цю думку вийшли відстояти сотні тисяч українців. Адже коли постає спільна мета, щоб не сталося, українська нація єднається. Тож мусимо зробити так, щоб новий Храм став величністю духу, справжньою духовною спорудою.

Голова обласної ради Валентина Коваленко, погодившись з цінністю ідеї будівництва Храму, сказала, що слід ще й будувати духовний храм у кожному з нас, щоб не допустити в серця внутрішнього ворога, зради й розбрату

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x