За рівні права фермерів і агрохолдингів виступають аграрії Уманщини

За рівні права фермерів і агрохолдингів виступають аграрії Уманщини

Для аграріїв Уманського району провели семінар-навчання.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

24 березня 2015 року, на базі Уманського тепличного комбінату відбувся семінар з аграріями району, який пройшов за ініціативи голови Уманської райдержадміністрації Ярослава Скуса, президента Асоціації виробників молока Андрія Дикуна спільно із Всеукраїнською аграрною радою.

Великого значення під час зустрічі було приділено змінам в законодавстві, які чекають аграрний сектор в найближчому майбутньому, а саме оподаткування (ФСП, ПДВ, ЄСВ, податок на прибуток та ін.), земельні відносини (орендна плата, дозвільна документація), відміна дотацій, мобілізація. На основних аспектах цих питань зупинився керуючий партнер «Кесарев консалтинг» Михайло Соколов.

Ці питання – одні з найболючіших в аграріїв, тому і викликали ряд обговорень. Керівник ТОВ «Дубова» Анатолій Матерянський в своєму виступі довів присутнім важливість запровадження для сільськогосподарських підприємств незалежно від їх розміру єдиного податку від гектара землі.

«Чи ти одноосібник, чи середньотоварне підприємство, чи латифундист – всі повинні бути в рівних умовах, – зазначив Анатолій Матерянський. – Проблема в тому, що закони, які існують орієнтовані на агрохолдинги і цим самим унеможливлюють розвиток малих та середніх сільськогосподарських виробників».

Представниками Всеукраїнської аграрної ради взяті на себе зобов’язання по вивченню цих питань та розробки відповідних законопроектів.

«Кооперація в аграрному секторі – об’єднання інтересів для спільної мети». Саме з таких слів розпочав свій виступ президент Асоціації виробників молока Андрій Дикун.

«Багато одноосібників та середньотоварних виробників не в змозі продавати свій врожай за світовими цінами лише через те, що не можуть забезпечити великий об’єм контракту. Тому змушені реалізовувати свою продукцію трейдерам, які значно занижують ціни. Лише кооперація дозволить забезпечити сільськогосподарські підприємства ринковою ціною і позбавить ринок посередництва, наблизивши виробника з кінцевим покупцем», – додав Андрій Дикун.

Консультанти компанії «Агрітел Інтернешнл» надали свої прогнози та донесли присутнім розвиток цінових стратегій на аграрному ринку та їх адаптація в Україні.

Підсумовуючи зустріч голова Уманської райдержадміністрації Ярослав Скус запевнив учасників семінару, що й надалі такі зустрічі будуть проводитися.

«Зараз вкрай важливо об’єднуватися навколо спільних ідей та намірів, доносити свою думку, відстоювати свої права. Тільки разом і тільки до перемоги!»,- наголосив голова Уманської райдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x