Зі стихійною торгівлею в місті боротимуться організованими рейдами та конфіскацією товару

Зі стихійною торгівлею в місті боротимуться організованими рейдами та конфіскацією товару

Уже з наступного тижня в Черкасах розпочнеться низка рейдів, метою яких є позбавлення міста від такого неестетичного та незаконного явища, як стихійна торгівля.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

До групи, яка здійснюватиме такі заходи, входитимуть представники міської влади, муніципальної інспекції, правоохоронці, голови органів самоорганізації населення та, по можливості, депутат міської ради, який закріплений за цим округом.

Міський голова Черкас Сергій Одарич запропонував у боротьбі зі стихійною торгівлею повернутися до ефективної практики, коли правоохоронці, наділені відповідними повноваженнями, конфісковують предмети торгівлі в несанкціонованих місцях, адже працівники міської муніципальної інспекції позбавлені повноважень та права встановлювати особу та конфісковувати товар.

До такої роботи буде залучена і громада – у разі складення протоколу необхідна присутність свідків і понятих, адже проблема стихійної торгівлі вирішуватиметься виключно в правовому полі.

За пропозицією міського голови та правоохоронців, такі рейди відбуватимуться тричі на тиждень, у тому числі й по вихідним, а час та місце учасники дізнаватимуться лише за півгодини до виїзду. Так порушники не зможуть заздалегідь дізнаватися, де саме сьогодні проводитиметься рейд.

Наразі в Черкасах, за даними управління інспектування Черкаської міської ради, налічується тридцять місць несанкціонованої торгівлі. Саме тут, в першу чергу, і сконцентрують боротьбу зі стихійною торгівлею.

Міська влада попереджає – стихійної торгівлі в місті не повинно бути, тож для цього буде вжито всіх законних заходів.

Місця несанкціонованої торгівлі в Черкасах:[center][/center]

Зі стихійною торгівлею в місті боротимуться організованими рейдами та конфіскацією товару

Довідково:

Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на території м. Черкаси створено 11 ринків на 5133 торговельних місць. На сьогоднішній день на ринках міста щоденно залишаються вільними більше 250 торговельних місць.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x