На Черкащині зафіксували численні випадки підкупів виборців – спостерігачі

На Черкащині зафіксували численні випадки підкупів виборців – спостерігачі

Спостерігачі зафіксували численні випадки, коли біля дільниць розташовувались групи людей, які контролювали явку виборців. Про це Gazeta.ua розповів координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області Сергій Варич.

\”Тобто, виборці підходили до них (\”контролерів\” – Ред.), відмічалися, йшли голосувати, потім виходили, знову ж відмічалися\”, – сказав Варич.

\”На вулиці Піонерській вранці був помічений мікроавтобус \”Фольксваген\”, у якому сиділа жінка. До неї по черзі заходила велика кількість людей, відмічалися, деякі люди тримали в руках гроші, йшли голосувати у Палац дружби народів. Ми викликали міліцію, вона приїхала із запізненням. Ті люди, які отримали кошти, розписались, залишилась одна жінка, заблокована спостерігачами. Міліція формально опитала, оглянула. Жінка сказала, що \”це моя підприємницька діяльність і я займаюся поширенням товарів, тому до мене які претензії?\”, – додав Варич.

За його словами, зафіксували декілька спроб винести бюлетені. Також були видачі бюлетенів особам, які не мали права голосувати – вони були без документів, без паспортів.

\”Це є свідченням того, що система підкупів, яка була розгалужена ще до виборів, працює на повну силу. Ми спостерігали, як от ці організатори пробують морально тиснути і контролювати виборців. Правоохоронна система не змогла зупинити піраміду підкупів\”, – резюмував координатор.

Нагадаємо, на Черкащині проходять вибори у проблемних округах: Каневі – 197 та Черкасах – 194.
Джерело: Gazeta.ua

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x