На Тальнівщині пройшов тиждень дитячої та юнацької книги

На Тальнівщині пройшов  тиждень дитячої та юнацької книги

Традиційно щороку під час весняних канікул проводиться Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Цьогорічний тиждень був присвячений 80-річчю з дня народження видатного українського поета, журналіста, патріота Василя Симоненка.

26 березня у Тальнівській центральній районній бібліотеці відбулися читання під гаслом «Духовні острови Василя Симоненка». У пам’ятному вечорі взяли участь працівники галузі культури, освітяни та молодь району.

Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівській РДА.

Для присутніх була організована екскурсія, під час якої вони мали змогу познайомитися із життям і літературною спадщиною поета. За словами ведучих «Василь Симоненко прожив коротке, але яскраве життя, яке запалило нову зорю на українському поетичному небосхилі». У віршах Василя Симоненка «Виростеш ти сину, вирушиш в дорогу», «Народ мій є, народ мій зажди буде», «Ти знаєш, що ти людина», «Баба Онися» переплітаються любов до рідного краю, рідної землі, нелегка доля і сподівання українського народу, прагнення справедливості і щастя. Торкаючись бід, які зазнав наш народ у Другій світовій війні, Василь Симоненко присвятив свій вірш «Можливо знову загримлять гармати» (1955), який виявився пророчим для нашого народу.

«За нашу землю, дорогу й кохану,

Я рад прийнять на себе всі вогні.

За тих дітей, що бігають до школи,

За матерів, змарнілих у труді,

За рідні наші верби довгополі,

За наші дні прекрасні й молоді.»

По завершенню заходу у центральній районній бібліотеці присутні влаштували флеш-моб та поклали квіти до пам’ятної дошки Василю Симоненку, яка була встановлена у Тальному у серпні 2011 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x