Весняно-польові роботи господарства Черкаського району проведуть власним коштом

Весняно-польові роботи господарства Черкаського району проведуть власним коштом

Про це у ході засідання колегії райдержадміністрації повідомив начальник управління агропромислового розвитку РДА Петро Данилішин.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

– На проведення комплексу весняно-польових робіт у районі необхідно понад 318 млн грн. На сьогодні тільки два підприємства мають намір отримати кредити для проведення посівної, – повідомив він.

Паливо-мастильними матеріалами сільгосппідприємства забезпечені на 70 %, мінеральними добривами – на 80 %. Готовність техніки становить 99 %. Станом на 26.03.2015 р. підживлено 94 % озимої пшениці, 72% озимого ячменю та повністю завершено підживлення озимого ріпаку та жита. На 72 % площ озимина перезимувала в доброму стані, 22 % – задовільний, 6 % – слабкі та зріджені.

– Сільське господарство – це виробничий флагман Черкащини. Можна не дати побудувати завод чи припинити якийсь бізнес. А земля є, була й буде. Її ніхто нікуди не вивезе. І тому підтримці аграріїв сьогодні має бути особлива увага, – наголосив очільник району. – Допомогти вирішити питання із забезпеченістю паливо-мастильними матеріалами, посівним матеріалом – це сьогодні наше завдання, як влади на місцях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x