Для опікунів та піклувальників Чигиринщини провели навчальний семінар

Для опікунів та піклувальників Чигиринщини провели навчальний семінар

24 березня відбувся семінар для опікунів та піклувальників на тему «Актуальність питань соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що влаштовані під опіку та піклування». З корисною інформацією перед опікунами виступили прокурор районної прокуратури Оксана Бордуніс, начальник районного управління юстиції Наталія Мірошник, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Валентина Слупська, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Вадим Шевченко, методист районного методкабінету Світлана Клименко, завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Микола Мотренко, в.о. начальника центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимир Мовчан.

Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

За даними служби у справах дітей райдержадміністрації, на первинному обліку перебуває 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них під опікою перебуває 46 дітей, в прийомних сім’ях -4, в дитячому будинку сімейного типу -1, в державних закладах -7. На території Чигиринського району перебувають 50 дітей, в 36 сім’ях виховується 44 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 6 осіб проживають в прийомних сім’ях і одна дитина-сирота переїхала з м. Горлівка Донецької області.

Присутнім опікунам та піклувальникам були надані роз’яснення щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; про захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та виховання дітей відповідно до вікових особливостей; про соціальний супровід сімей опікунів та піклувальників. Поінформували їх також про організацію оздоровлення дітей у 2015 році та про стан виплат державної допомоги на дітей даної категорії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x