Черкаські лісівники винайшли гель для посадки соснових лісів

Черкаські лісівники винайшли гель для посадки соснових лісів

Лісокультурна кампанія-2015 у Черкаському лісгоспі нині у розпалі. Понад 140 га уже заліснено із запланованих цього року 265 га. Тож за тиждень лісівники планують завершити основні роботи з посадки.

Із високоякісного насіння на базовому розсаднику в Руськополянському лісництві цього року виростили 2,3 млн. штук сіянців сосни. Перед посадкою їх обробляють спеціальним гелем «Максимарином». Він запобігає засиханню кореня та захищає від пошкодження його личинкою хруща травневого – одного з наймасовіших лісових шкідників. Гель утримує вологу, а потім під час засухи віддає її кореню рослинки. Також засіб містить отруту від личинки хруща травневого.

«Ми отримали засіб подвійної дії – і від засухи рятує, і від шкідників. Коли йде дощ, гель, що віддав вологу, знову її набирає і поступово живить корінь. «Максимарин» залишається ефективними кілька років», – розповів директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

«Максимарин» – це результат роботи вітчизняних розробників на замовлення Черкаського лісгоспу.

Щоб підготувати площі до посадки, їх восени борознують та проводять рихлення з одночасним внесенням міндобрива. А навесні бригади працівників заліснюють площі.

Цього року черкаські лісівники запрошували приєднатися до створення лісів усіх небайдужих громадян. Адже лише спільними зусиллями можна зберегти і примножити наше національне багатство – ліси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x