Нову діброву посадили чиновники Лисянщини

Нову діброву посадили чиновники Лисянщини

Працівники Лисянської райдержадміністрації, райради та адміністрації ДП «Лисянське лісове господарство» долучилися до акції «Майбутнє лісу в твоїх руках». Разом вони посадили майже 1 га молоденьких дубів на території Лисянського лісництва.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Щороку ми залучаємо школярів, громадськість, владу до створення молодих насаджень. І нам приємно, що учасники з радістю погоджуються і просяться ще й на наступний рік», – говорить директор ДП «Лисянське лісове господарство» Володимир Штанько.
Нову діброву посадили чиновники Лисянщини
Тут ріс граб, а минулого року була проведена рубка головного користування. Тож тепер садять більш цінну деревину – дуб.
Робота непроста – ґрунт тут важкий, глинистий, меч Колесова, яким роблять лунки, облипає землею та й сам по собі важить чимало. За кожним сіянцем треба нахилися, щоб корінь не залишився над грунтом. Але кабінетним працівникам робота на свіжому повітря до вподоби. Багатьом пригадалося, як садили ліс школярами.

«Кабінетна робота втомлює. А тут ліс, краса. Щодня б, мабуть, не працював би, але допомагаю з задоволенням. У посадках брав участь ще зі шкільного віку», – зізнається голова Лисянської РДА Олександр Вільбівець.
Представник Лисянської райради Володимир Ільченко із задоволенням пригадав своє лісівниче минуле: «Я тут лісничим свого часу працював. Посадка – робота тяжка, зате енергії на весь рік дає».
Нову діброву посадили чиновники Лисянщини
Коли рук багато, то й робота швидко спориться. За півдня ділянку засадили. Про одне шкодували працівники – що не побачать, який ліс із цих сіянців виросте. Адже віку стиглості дуб досягає через 110 років після посадки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x