Христинівський аматорський театр відсвяткував ювілей

Христинівський аматорський театр відсвяткував ювілей

Українська театральна традиція напрочуд потужна і багата. Наш національний театр – це справжнє багатство, це неповторне обличчя української духовності. Водночас театральне мистецтво є своєрідним дзеркалом, у якому відображуються характерні особливості життя суспільства, його прагнення, духовний та інтелектуальний потенціал, негативні й позитивні тенденції його розвитку.
27 березня, у Міжнародний день театру, минуло 50 – років з того часу, коли Христинівському аматорському колективу було присвоєно високе почесне звання «Народний».

Про це «Нова Доба» дізналася в Христинівській РДА.

Пів століття, театр ні на мить не припиняв свою працю. З театром виросло не одне покоління режисерів та акторів. Про це свідчить історія театру, яка сягає в далекі 30-ті роки, коли Христинівський драматичний колектив користувався великою популярністю не тільки серед жителів району, а й далеко за його межами.

Вибороти звання «народного» то кропітка і важка праця режисерів та акторів, але захистити, підтвердити це звання ще важче. Христинівському народному аматорському театру завжди таланило на чудових режисерів. І в минулому році, театр вкотре захистив звання «Народний» та отримав 2-ге місце в обласному конкурсі «Талантами щедра Тарасова земля».

Привітати театральних діячів та працівників театру до районного Будинку культури прийшли голова райдержадміністрації Олександр Ковбасюк, голова районної ради Олександр Коваль та заступник голови міської ради Олександр Кучеренко.
Гумореска «Про театр» у виконанні Галини Доленко та комедійна вистава М. Старицького «За двома зайцями», які підготували працівники театру, стали гарними подарунками для прихильників театрального мистецтва.

Цього дня лунало багато теплих слів на адресу театральних діячів району від керівництва, колег, шанувальників.
«Сподіваюсь, що Ваш постійний творчий пошук і надалі буде направлений на збереження, примноження кращих театральних традицій і подальший розвиток сценічного мистецтва в ім\’я відродження духовності в нашому суспільстві. Хай сумлінне служіння мистецтву і рідному народу буде й надалі для вас джерелом високого натхнення і нових творчих досягнень», – зазначив Олександр Ковбасюк звертаючись до присутніх з вітальним словом.
З нагоди свята кращі працівники театру були нагородженні почесними грамотами та подяками райдержадміністрації, районної та міської рад, відділу культуру райдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x