На Тальнівщині відбулося прощання із загиблим воїном АТО

На Тальнівщині відбулося прощання із загиблим воїном АТО

28 березня у селі Павлівка Перша Тальнівського району відбулося поховання загиблого в зоні АТО військовослужбовця Віталія Малиша.

Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівській РДА.

Віталій народився 2 червня 1991 року, закінчив сільську ЗОШ. Після проходження строкової служби в армії, працював у селянсько-фермерському господарстві «Дружба». У березні минулого року призваний до лав Збройних Сил України, одним із перших став на захист Вітчизни. З травня по липень 2014 року служив у 14 батальйоні територіальної оборони «Черкаси», у серпні за власним бажанням написав рапорт про переведення у зону АТО. Служив у 51 механізованій бригаді, взяв участь у боях під Іловайськом.

На початку вересня стало відомо, що Віталій Малиш пропав безвісті у Іловайському котлі. Експертиза ДНК загиблих воїнів виявила, що Віталій загинув 29 серпня біля Іловайська Донецької області.

Тіло героя було доставлене на батьківщину, у рідне село, де було поховане на сільському кладовищі поруч із могилою його батька.

Провести в останню путь загиблого героя зібралися родичі, представники районної влади, бойові побратими, громада села. Із жалобним словом виступили голова районної ради Наталія Руснак, голова сільської ради Григорій Андріїшин, заступник районного військового комісара Петро Закревський, колишній класний керівник Віталія Катерина Безугла, представник ВО «Майдан» Павло Козаченко, настоятель сільського храму отець Володимир. Вони висловили глибоке співчуття матері солдата Ганні Гапочкіній, братам, його рідним і друзям.

Відспівали Віталія Малиша у місцевому храмі. Під час жалобної процесії люди стали на коліна на знак пошани перед звитягою, мужністю та патріотизмом загиблого воїна, скандуючи «Герої не вмирають!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x