На Уманщині відкрили сучасну кролеферму

На Уманщині відкрили сучасну кролеферму

Сучасна кролеферма, збудована за європейським стандартами, запрацювала на Уманщині. Так, 27 березня відбулося офіційне відкриття комплексу із виробництва кролячого м’яса в одному з найвіддаленіших сіл регіону – Юрківці.

Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Проект започаткував і втілює в життя керівник ТОВ «Агроплант» Олександр Мордач, який уже більше 13 років господарює на юрківських землях та перетворив занедбане господарство в успішне та процвітаюче.

«Кролеферма розрахована на вихід м’яса – 50 тис. голів на рік. Перед початком будівництва я відвідав аналогічні підприємства в Угорщині та Франції. Наш комплекс оснащений за європейська стандартами – тут сучасне обладнання, передові технології. Варто зазначити, що на кролефермі запрограмовані оптимальні показники стабільної температури та вологості, що забезпечує постійний електронний клімат-контроль в приміщенні. Кожна тварина має окрему клітку. У всіх приміщеннях сучасні системи вентиляції. А для опалення комплексу в холодну пору року застосовують енергозберігаючі технології – альтернативна газу: котли на дровах та брикетах», – каже Олександр Мордач.

Під час відкриття голова райдержадміністрації Ярослав Скус подякував Олександру Мордачу за розвиток економіки Уманського району в такий складний час.

«Сьогодні в такий складний час не кожен день будуються та відкриваються нові приміщення, а особливо приміщення для тваринництва, – сказав Ярослав Скус. – Я впевнений, що це лише перший крок для розвитку кролівництва в селі Юрківка. І найближчим часом кролеферма буде лише нарощувати свою потужність».

Варто додати, що на фермі будуть працювати десять спеціалістів. Всі вони місцеві і вже пройшли спеціалізоване навчання на даному підприємстві. А оскільки з часом на фермі планують збудувати забійний цех, організувати комплекс із виробництва комбікормів та виготовлення брикетів, то штат буде розширюватись.

Довідка:

ТОВ «Агроплант» на чолі з Олександром Мордачем вже 13 років успішно займається насінництвом та вирощуванням зернових та інших культур рослинництва, при цьому використовуючи наукові досягнення та передові технології. Протягом 2014 року ТОВ «Агроплант» надав допомогу соціальній сфері села Юрківка на суму 190 тис.грн. Відбудував медичну амбулаторію, яка сьогодні обслуговує 5 сіл (2,5 тис. населення). Крім того, Олександр Мордач постійно співпрацює зі школою (ремонти, харчування, пальне, свята), а також систематично надає допомогу на потреби АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x