Понад 700 тис грн податку сплатили черкаські підприємства

Понад 700 тис грн податку сплатили черкаські підприємства

Наразі 21 черкаський суб\’єкт господарювання скористався правом на податковий компроміс, завдяки чому до бюджету вже сплачено 353 тис грн податку на додану вартість та 352 тис грн податку на прибуток. Заяви на податковий компроміс щодо семи підприємств ще перебувають у розгляді. Про це повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує суб’єктам господарювання, що з 17 січня 2015 року набрав чинності Закон України від 25.12.2014 № 63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу». Відповідно до цього законодавчого акту, бізнес має законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань із податку на прибуток та ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року. Загальний термін, протягом якого платник може прийняти рішення про застосування процедури податкового компромісу (подання уточнюючого розрахунку або заяви), складає 90 календарних днів від дня набрання чинності цього закону. Останній день для охочих скористатися таким правом – 16 квітня 2015 року.

Протягом зазначеного періоду платники, за бажанням, можуть подати до органів Державної фіскальної служби України уточнений розрахунок податкових зобов’язань із податку на прибуток підприємств та/або ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, в яких визначити суму завищення витрат, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток підприємств та/або суму завищення податкового кредиту з ПДВ та/або заяву відповідно до Закону.

У разі застосування процедури податкового компромісу платник має сплатити 5 % від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні зобов\’язань. При цьому інші 95 % такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x