Долю Чичиркозівського НВК вирішать на сесії в квітні

Долю Чичиркозівського НВК вирішать на сесії в квітні

Чичиркозівський НВК, що на Звенигородщині, був відкритий у 1999 році. Зараз у школі навчаються 32 учні, а дошкільний заклад відвідують 9 діток. Школа на сьогодні постійно бере участь у різних обласних і районних конкурсах, учні перемагають на предметних олімпіадах. Проте нещодавно з’явилася інформація, що цю школу хочуть закрити. Батьки і учні хочуть відстояти навчальний заклад, адже він є культурним центром для всього села. За допомогою вони звернулися до нашої редакції.

У обласному департаменті освіти і науки на інформаційний запит «Нової Доби» зауважили, що рішення про закриття Чичиркозівського НВК буде прийняте на сесії Звенигородської районної ради.

Згідно з чинним законодавством, реорганізація і ліквідація загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням сесії місцевої ради, державної і приватної форми власності – за рішенням засновника (засновників).

В департаменті стверджують, що в 2014 році ліквідація навчальних закладів не відбувалася. Але навчальні заклади області потребують удосконалення та оптимізації.

Оскільки загальноосвітні навчальні заклади працюють за навчальним роком, ліквідація, реорганізація та призупинення діяльності може відбуватися в період літніх канікул до початку нового навчального року.

Долю Чичиркозівського НВК вирішать на сесії в квітні

Службовці Звенигородщини запевняють, що вже поспілкувалися з батьками чичиркозівських школярів щодо збереження навчального закладу. Свої дії вони аргументують тим, що навчання у НВК проводиться переважно за індивідуальною формою навчання: із 32 учнів 20 – на індивідуальній формі навчання. За кількістю учнів НВК є малокомплектним закладом і за демографічним прогнозом не передбачається збільшення чисельності дітей. Тому рішення про функціонування Чичиркозівського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів є повноваженням Звенигородської районної ради» і буде розглянуто на сесії районної ради, яка відбудеться у квітні 2015 року.

Але цей випадок не поодинокий в області. Нещодавно на сесії Городищенської районної ради депутати підтримали пропозицію районної державної адміністрації щодо припинення юридичних осіб навчально-виховних закладів у селах Буда-Орловецька, Зелена Діброва, Ксаверове, Сегединці. Крім того, знижено ступінь навчально-виховних закладів сіл Журавка, Калинівка, Петропавлівка. Також з 1.06.2015 року монастирищенські депутати прийняли рішення про ліквідацію Зюбриської ЗОШ І ступеня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x