Як устигнути оформити субсидію?

Знаю, що в травні багато хто захоче оформити субсидію, тому вирішила її оформити вже цього місяця. Однак у Соснівському райвиконкомі Черкас у кабінет за консультацією щодо документів на субсидію була велика черга. Як устигнути оформити субсидію, адже працюю й не маю часу стояти під кабінетами?
Катерина С., Черкаси

Жителі Черкас й області найближчим часом отримають у свої домівки бланки заяв про призначення житлової субсидії та декларацій про доходи і витрати. Крім цього, до кожного надійде детальна інструкція з їхнього заповнення та контактна інформація місцевих органів соціального захисту. Тому йти в відділи соціального захисту немає потреби. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

У зв’язку з підвищенням тарифів на послуги житлово-комунальної сфери з 1 квітня нинішнього року та з метою надати підтримку жителям країни, держава визначила механізм спрощеної системи надання субсидій, який діятиме по-новому.

Вирішено, що організації, які надають послуги теплопостачання, енергопостачання тощо, на місцях виготовлять і розповсюдять інструкції, заяви й декларації кожній людині, яка може претендувати на отримання субсидій. Про це повідомлено було під час всеукраїнської селекторної наради за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також у ході робочої наради під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля та представників комунальних підприємств житлово-комунальної сфери, а саме: «Черкасиобленерго», «Теплокомуненерго», «Черкасигаз» та інші. Допомагатимуть в роботі «Водоканал» та «Укрпошта» при співпраці з обласною й місцевою владою.

– Нині важливо, щоб кожен громадянин регіону був поінформованим та обізнаним щодо можливості оформити субсидію. У разі ж виникнення запитань, жителі міста й області можуть звернутися за відповідними номерами телефонів, вказаними в пам’ятці, що також надсилатиметься, – пояснює заступник голови Віталій Коваль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x