118 роботодавців області підвищили рівень оплати праці

118 роботодавців області підвищили рівень оплати праці

У січні – лютому поточного року за результатами спільних заходів територіальних органів фіскальної служби області та місцевої влади 70 підприємств та 48 підприємців – фізичних осіб, які виплачували своїм працівникам зарплати, менші за передбачений законодавством мінімум або на рівні мінімуму, підвищили рівень оплати праці. Таким чином бюджет отримав додаткових 78,8 тис гривень. Про це повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць.

Він запевнив, що розмір заробітної плати на Черкащині перебуває під особливим контролем фіскалів. Так, цього року 34 справи по підприємствах, які виплачували заробітну плату нижче мінімальної, передано до органів прокуратури. За наслідками реагування органів прокуратури наразі 20 підприємств підвищили рівень виплати зарплати, а бюджет додатково отримав 9,6 тис гривень податку на доходи фізосіб.
«Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Голова ГУ ДФС у Черкаській області наголосив, що роботодавці, «які офіційно виплачують працівникам нижчу за законодавчо встановлений мінімум зарплату, порушують закон, обкрадають державу та позбавляють громадян права на встановлені державною соціальні гарантії». Він зазначив, що зараз особлива увага на місцях приділяється оформленню трудових відносин та виплаті реального заробітку працівникам з числа переселенців зі Сходу України, тому що зараз для них зарплата це чи не єдина можливість прогодувати родину.
Також за активної участі працівників державної фіскальної служби області 28 роботодавців погасили повністю та частково борг з виплати зарплати на загальну суму 1 млн 643 тис грн. Місцеві бюджети додатково отримали 73 тис грн податку на доходи фізичних осіб. Так, зарплатні борги перед робітниками на загальну суму 1129,7 тис грн погасили 12 підприємств державної форми власності.

Керівник фіскальної служби області наголосив, що отримані показники це насамперед поточні результати заслуховування керівників підприємств-боржників з виплат зарплат на спеціальних комісіях, індивідуальної роботи з боржниками та посилених мір боротьби із тіньовими доходами та зарплатами у «конвертах». Загалом в Україні за два місяці завдяки спільним заходам органів ДФС та місцевої влади підвищено рівень виплати зарплати понад 2,9 тис. суб’єктів господарювання, які виплачували заробітну плату своїм працівникам менше мінімальної або на її рівні. За рахунок цього бюджет додатково отримав понад 3,5 млн грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x