Чотири будинки в Черкасах лишилися без водовідведення

Чотири будинки в Черкасах лишилися без водовідведення

Аварійна ситуація виникла нещодавно на каналізаційний мережі КП «Черкасиводоканал». Між будинками за адресою вул. Ватутіна, 233 та вул. Подолинського, 24 вийшла з ладу ділянка керамічних труб діаметром 250 мм. У результаті чого утворилося триметрове провалля та 4 будинки залишились без водовідведення. Серед причин аварії водоканалівці називають тривалий термін експлуатації каналізаційної мережі та високий рівень ґрунтових вод. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі КП «Черкасиводоканал».

– Для забезпечення водовідведення було оперативно змонтовано лінію електроживлення, щоб підключити насос для перекачки стоків від цих будинків, та прокладено 30 метрів обвідної лінії діаметром 100 мм, – зазначає начальник цеху мереж водопостачання та водовідведення «Черкасиводоканалу» Василь Ливиненко. – Щоб дістатися пошкоджених труб, які знаходяться на глибині близько 5 метрів, необхідно знизити рівень ґрунтових вод. Як тільки дозволять погодні умови почнемо бурити свердловину для водопониження, оскільки без цього ми не можемо виконати заміну труб.

Нині на місці аварії цілодобово чергують фахівці цеху мереж ВіВ. Ремонтні роботи прогнозовано мають закінчити протягом 5-7 днів. Планується заміна пошкоджених керамічних труб на полівінілхлоридні (ПХВ) діаметром 250-300 мм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x