ЧНУ гордиться студентами-переможцями всеукраїнських конкурсів

ЧНУ гордиться студентами-переможцями всеукраїнських конкурсів

На базі Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із природничих, технічних і гуманітарних наук з напряму «Інтелектуальна власність». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

На конкурс надійшла 61 наукова робота з 30 вищих навчальних закладів України. Для рецензування робіт молодих науковців оргкомітет запросив 22 фахівця з інтелектуальної власності, серед яких 4 доктори наук, професори; 16 кандидатів наук, доцентів; 2 патентні повірені України та президент Асоціації адвокатів України.

Високопрофесійне журі однією з найкращих визнало роботу магістрантки Навчально-наукового інституту економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності «Інтелектуальна власність» Руміси Вісітаєвої, яка здобула диплом ІІ ступеня. У її дослідженні висвітлено актуальні питання реалізації авторських прав науково-педагогічних працівників вищого навчального закладу на службові твори. Висновки конкурсної роботи мають важливе практичне та наукове значення. ЧНУ гордиться студентами-переможцями всеукраїнських конкурсів

Ще одну перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт здобула студентка Навчально-наукового інституту природничих наук Анастасія Гармидер. Вона взяла участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із природничих, технічних і гуманітарних наук за галуззю знань «Екологія та екологічна безпека».

Конкурс проводився на базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Журі оцінювало 122 студентські наукові роботи з 63 вищих навчальних закладів України.

Роботи, надіслані на конкурс, відзначалися різноманітністю розглянутих екологічних проблем регіонів України. Їхня тематика охоплювала такі напрями, як оцінка стану біоресурсів і розробка систем біотестування; оцінка фітотоксичності ґрунтів та їхньої родючості; моделювання впливу природних і техногенних чинників на стан екологічної безпеки об’єктів і територій; очищення стічних вод і викидів в атмосферне повітря.

За результатами конкурсу Анастасія Гармидер отримала диплом ІІ ступеня. Її наукова робота була присвячена оцінці сучасного стану популяції каштанової мінуючої молі на території Черкас та її шкодочинній дії на насадження гіркокаштана звичайного.

Колектив університету щиро вітає з перемогою своїх кращих студенток та їхніх наукових керівників: доктора історичних наук, професора кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Сергія Валерійовича Корновенка та кандидата біологічних наук, доцента кафедри екології та агробіології Максима Никандровича Гаврилюка.
ЧНУ гордиться студентами-переможцями всеукраїнських конкурсів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x