На Христинівщині переселенцям допомагають з роботою

На Христинівщині переселенцям допомагають з роботою

Складна політична ситуація на сході України щоденно змушує сотні людей покидати рідні домівки. Христинівщина продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб, які, опинившись в складних життєвих обставинах, потребують всебічної допомоги.

Державна служба зайнятості дбає про працевлаштування цієї категорії населення. Активно діють створені при центрах зайнятості мобільні групи, які прагнуть комплексно вирішувати проблеми вимушених переселенців.

Представники мобільної групи Христинівського районного центру зайнятості здійснили виїзд до смт Верхнячка, де оселилися декілька громадян зі Сходу України. У роботі мобільної групи прийняв участь і директор центру зайнятості Василь Ковальський та начальник Управління соціального захисту населення Христинівської РДА Світлана Ісакова.

Людям надали інформацію щодо комплексу адресних соціальних послуг, на які вони можуть розраховувати в районі. Зокрема, і на послуги служби зайнятості, як-то підбір підходящої роботи, професійна орієнтація, організація професійного навчання та перенавчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, сприяння в започаткуванні власного бізнесу, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також інформаційні та консультаційні послуги. Всі учасники зустрічі отримали інформаційні матеріали та консультації фахівців.

Зараз вирішується питання подальшого працевлаштування двох внутрішньо переміщених осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x